Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putinova dcera se rozvedla s miliardářem. Prezident mu „za trest“ vzal půlku jmění

Autor: Mii - 
27. ledna 2018
07:10

Mladší dcera ruského prezidenta Vladimira Putina Jekatěrina Tichonová se rozvedla se svým manželem a Putin zajistil, aby přišel o většinu akcií petrochemického holdingu Sibur. Šamalovo jmění tak kleslo o 11,6 miliard korun. Informovala o tom agentura Bloomberg s odkazem na anonymní zdroje. Kreml rozvod stejně jako všechny ostatní informace z Putinovy rodiny nepotvrdil.

Zprávy o problémech ve vztahu Tichonové a Šamalova se začaly objevovat již loni v únoru, když byla ruská celebrita Zhanna Volková vyfocena na valentýnském večírku, jak tancuje se záhadným mužem. Jeho obličej byl skryt, ale velice rychle se zjistilo, že se jedná právě o Šamalova. Od té doby se ním několikrát objevila.

Miliardář se s Putinovou dcerou oženil v roce 2013. Svatbu měli v lyžařském resortu nedaleko Petrohradu, kde se nechávali vozit v tradičním ruském spřežení taženém třemi bílými koni. Finanční vzestup Šamalova začal krátce před tím v roce 2012, když jej vlastníci holdingu Sibur povýšili do vedení firmy. O dva roky později od nich koupil většinový podíl ve firmě.

Loni ale firma oznámila, že Šamalov svůj podíl prodal dál. Podle agentury Bloomerg na tom nevydělal nic, protože ho prý držel jen jako důvěryhodná osoba z Putinovy rodiny. Toto vlastnictví skončilo z rozvodem s Jekatěrinou. Jeho jmění kleslo ze 1,3 miliard dolarů na 800 milionů dolarů.

Budoucí prezidentka?

Jekatěrina, mladší ze dvou potomků ruského prezidenta, je na veřejnosti známa zejména kvůli svým tanečním vystoupením. Věnuje se například tanečnímu stylu rock’n’roll. Je také podnikatelkou, dělá obchody pro Moskevskou státní univerzitu.

Rusové na sociálních sítích píší, že Šamalov musel být velmi odvážný, pokud se veřejně stýkal s jinou ženou. Málokdo se má odvahu odpojit od nejmocnější rodiny v celém Rusku. Objevují se navíc spekulace, že Putin Jekatěrinu zamýšlí jako svoji následovnici v prezidentském křesle, takže by pro jeho budoucnost byla výhodná.

Přísně utajované

Veškeré informace z Putinova okolí a rodiny jsou extrémně utajované. Pokud se je média dozvědí, obvykle s velkým zpožděním. Tak se například v roce 2013 novináři dozvěděli o Putinově rozvodu s exmanželkou Ljudmilou. Pár spolu měl dvě dcery – Mariu a právě Jekatěrinu.

Agentura Bloomberg také informuje, že o situaci kolem Putinovy rodiny se pečlivě zajímá Washington. Koncem ledna má vydat nový sankční dokument, na kterém budou právě nejbližší Putinovi spolupracovníci a rodina. Ruská elita o tom ví a bojí se, že jim dokument zkomplikuje život.

hanka666 ( 27. ledna 2018 17:47 )

Před týdnem jsem se dívala na TASS RU. Tato mladá paní to dementovala.

hanka666 ( 27. ledna 2018 14:15 )

Blesku, to není ale foto Putinovy dcery.

Luboš Kubec ( 27. ledna 2018 12:41 )

Demente. a) Patří ji půlka z majetku nabitého po svatbě, tj. v žádném případě ne půlka veškerého jeho majetku. b) Putin s Ruskou mafií zařídil aby o tyto prachy přišel, ne aby je dostala jeho dcera.

Zobrazit celou diskusi