Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tenhle muž lil v obchodech jed do dětské výživy: Policie zadržela vyděrače

Německá policie pravděpodobně zadržela vyděrače ze supermarketů.
Německá policie pravděpodobně zadržela vyděrače ze supermarketů.  (Autor: Policie Kostnice)
30. září 2017
09:48

V Německu pravděpodobně zadrželi vyděrače, který vyhrožoval otrávením potravin nejen v německých obchodech, pokud nedostane miliony eur. Policie ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko na jihozápadě Německa považuje podle dnešních informací agentury DPA za důvodně podezřelého muže, kterého dopadla už v pátek.

Policisté 55letého muže zadrželi v obci Ofterdingen nedaleko města Tübingen díky upozornění od veřejnosti. Policie ve čtvrtek zveřejnila pravděpodobnou podobu osoby podezřelé z vydírání, načež jí přišly stovky tipů.

Muž hrozil prostřednictvím e-mailů otravou 20 druhů potravin v obchodech po celém Německu i v zahraničí.

Server listu Bild uvedl, že výhrůžka přišla už v sobotu 16. září celé řadě firem, které prodávají i potraviny, včetně společností Aldi, Lidl, Rossmann či DM. Vyděrač podle listu požadoval deset milionů eur (261 milionů Kč).

Ve vícero obchodech v jihoněmeckém Friedrichshafenu se už minulý týden několik otrávených produktů s dětskou výživou našlo.

V zajištěné dětské výživě odborníci zjistili etylenglykol, v průmyslu známý jako fridex, který se přidává například do nemrznoucích chladicích kapalin pro auta. Při požití se příznaky otravy projevují nejprve zvracením, nakonec mohou selhat ledviny.

Na případu pracoval zvláštní vyšetřovací tým s označením Apfel (Jablko), který měl 220 členů. Po vyděrači se pátralo i ve Švýcarsku a v Rakousku.

silen ( 30. září 2017 12:56 )

...chudák, potřeboval trochu peněz... a ti zlí policajti mu to překazili! Že jim není hanba!

prycsnima ( 30. září 2017 12:11 )

 Bylo důležité dopadnout viníka. Vždyť mohlo jít o život mnoha dětí refugees jež jsou cennější než zlato.(povídala Adolfa Makrelovic).O německé děti stach mít nemusí,ty se už nerodí.

mirkazam ( 30. září 2017 10:16 )

Tak s takové *** bych řezala pásky !!!!

Shelby16 ( 30. září 2017 10:08 )

Ten důchodce by měl dostat doživotí za obecné ohrožení, to co konal je v podstatě terorismus.

Zobrazit celou diskusi