Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě Italky se soudí o opatrovnictví kočky. Bydlela pod různými jmény u obou žen

Autor: nka - 
22. května 2017
23:00

Spor dvou sousedek o kočku, která pod jiným jménem bydlela u obou žen, řeší italský soud. Jedna z žen se totiž odstěhovala a zvíře si odvezla s sebou.   

Čtyřletá kočka jménem Mašlička bydlela u majitelky v italském Janově. Po dvou letech se ale začala toulat po okolí a časem se zabydlela v domě sousedky. Ta dala kočce jméno Tequila a začala se o ni starat jako o svoji. Pravidelně kočku vozila k veterináři, a když byla déle mimo domov, platila kočce hlídání.

Věřili byste, že některé kočky umějí jíst příborem? Podívejte se na video:

Video  ŘÁDNĚ VYCHOVANÉ ZVÍŘE  - FACEBOOK.COM
Video se připravuje ...

Po dvou letech se přestěhovala a Tequilu si vzala s sebou. To nemohla přenést přes srdce původní majitelka, kterou kočka stále navštěvovala, a sepsala na policii trestní oznámení pro krádež. Státní zástupce poté rozhodl, že druhá žena si zvíře přivlastnila nezákonným způsobem. Poslal proto strážníky, aby jí Tequilu odebrali.

Klíčové záznamy od veterináře

To si ale druhá majitelka nechtěla nechat líbit. Najala právníka, který soudu předložil záznamy od veterináře a fotografie dokazující, že se o kočku řádně starala. První majitelka oproti tomu kromě očkovací knížky neměla žádné důkazy, které by její vlastnictví potvrdily. Soud poté rozhodl, že Tequila patří druhé majitelce. Zvíře se tedy zase přestěhovalo zpátky.

„Soud rozhodl, že kočka má zůstat s mojí klientkou, protože nebyl spáchán žádný trestný čin a byl to projev vůle samotné kočky, že zůstala s mojí klientkou,“ řekl právník druhé majitelky Fabio La Mattina.

Případ ale zřejmě nekončí. První majitelka se podle médií nehodlá s rozhodnutím smířit a chce případ pohnat k civilnímu soudu vyšší instance. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi