Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Ať tě provází síla“: Kanadský premiér vyrazil do práce v ponožkách Star Wars

Autor: ČTK, bk - 
7. května 2017
09:14

Kanadský premiér Justin Trudeau prozradil, že patří k fanouškům Hvězdných válek. Učinil to při nečekané příležitosti - při diplomatickém jednání s irským premiérem Endou Kennym. Když s ním zasedl k focení do hlubokého koženého křesla, byly pod jeho nohavicemi vidět jasně barevné ponožky s motivem robotů R2-D2 a C-3PO z Hvězdných válek.

Jedna byla zářivě žlutá, druhá modrá a v kombinaci s tmavým oblekem byly nepřehlédnutelné. Jak napsal list The New York Times, 4. květen nebyl jenom setkáním Trudeaua s Kennym, ale také mezinárodním dnem Hvězdných válek.

Právě 4. května, jehož výslovnost v angličtině má nejblíže ke slavné větě z Hvězdných válek „May the Force be with you“, se fanoušci odívají jako rytíři řádu Jedi z hvězdné ságy a zdraví se onou větou: Ať tě provází síla.

A 4. května se nejednalo jenom v Montrealu, ale i v USA, kde prezident Donald Trump přijal australského premiéra Malcolma Turnbulla. Logicky se měly všechny oči upřít na první dámu Melanii, která se dostavila na slavnostní večeři v asymetrických jasně žlutých šatech od Diora přes jedno rameno. Byl to ale Trudeau a jeho ponožky, o němž se podle NYT mluvilo víc.

Premiér hrdě umístil fotografii svých nohou na Twitter se slovy: Tohle jsou ponožky, jaké hledáte. Podle newyorského listu je Trudeau zjevně z nové generace státníků, dokáže jít s dobou a chápat své voliče. Není nad to přihlásit se k masově sledovanému filmu a přesvědčit tím občany, že sdílíte jejich hodnotový systém.

Video: Otec vzbudil syna coby Darth Vader 

Video    - Youtube/Rob Lopez
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi