Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Eva se narodila bez mozku. Rodiče ji přivedli na svět, aby pomohla jiným

Autor: bk - 
29. dubna 2017
13:55

Pro většinu rodičů je moment, kdy se poprvé setkají se svým narozeným dítětem, plný radosti a štěstí. Keri a Royce Young z Británie však zaživali chvíle smutku a trápení. Jejich holčička Eva přišla na svět jen proto, aby mohla darovat orgány. 

V prosinci 2016 sdělili doktoři těhotné Keri špatnou zprávu. Dítě se vyvinulo bez mozku a není možné, aby po narození žilo déle než 36 hodin. Zdrcené Keri lékaři nabídli přerušit těhotenství. To však matka ihned odmítla. Spolu se svým manželem Roycem se dohodla, že holčičku, kterou už pojmenovali Eva, přivedou na svět, aby mohla darovat orgány a pomoct jiným.

Vědomí toho, že Eva může jednoho dne zachránit cizí život, drželo manžele nad vodou. „Jenom to nám bylo útěchou,“ píše na svém blogu Royce Young, který se s příběhem rozhodl podělit se světem.

V 36. týdnu těhotenství však Keri přestala cítit holčičky kopání. Hned věděla, že je něco špatně a s manželem rychle jela do nemocnice. Tam lékaři zjistili, že dítěti pomalu odchází srdeční tep. Z původního plánu darovat její játra nebo ledvinu proto sešlo. Rodiče byli zdrceni. Keri musela 17. dubna předčasně porodit přirozenou cestou. 

Video: Matka se setkala s dívkou, kterou zachránilo srdce od jejího syna.

Video  Matka se setkala s dívkou, kterou zachránilo srdce od jejího syna  - YouTube
Video se připravuje ...

Když se holčička narodila, čekala její rodiče jedna z nejhorších chvil v životě. Nastal čas, aby se s Evou rozloučili. Ze smutného momentu vznikly srdcervoucí fotografie, které dokazují, jak těžké je říct vlastními dítěti sbohem.  

Jedinou útěchou pro Kiru s Roycem bylo, že tři minuty poté, co se dítě narodilo, se ozvala dárcovská organizace LifeShare. Oznámila jim, že má příjemce pro holčiččiny oční rohovky. Evě se tak přece jenom možná podařilo někoho zachránt.

pupak ( 30. dubna 2017 00:50 )

No a Sobotkovic tenkrát přežilo.

Dagu69 ( 29. dubna 2017 18:48 )

Před rodici HLUBOCE smekám.

sores ( 29. dubna 2017 16:23 )

honza54: přesně tak!!!!! A jenom ničí a rozprodávají už tak prťaté Česko rozvojové!!!

Zobrazit celou diskusi