Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Supermáma čeká 20. dítě. Největší rodina v Británii se znovu rozroste

Autor: bk - 
30. března 2017
13:30

Početná rodina Radfordů z Británie připomíná spíš malou „továrnu na děti“. Supermáma Sue Radford (42) navíc oznámila, že se jí narodí už v pořadí dvacátý potomek. Její doposud nejmladší holčičce je přitom teprve 6 měsíců.

Manželé Radfordovi z města Morecambe mají dohromady 18 dětí: Chrise (27), Sophii (22), Chloe (21), Jacka (19), Daniela (17), Luka (15) , Millie (14), Katie (13), Jamese (12), Ellie (11), Aimee (10), Joshe (9), Maxe (7), Tillie (6), Oscara (4), Caspera (3), Hallie (13 měsíců) a Pheobe (6 měsíců). Syn Alfie zemřel v roce 2014 při porodu.

„Naši přátelé nám říkali, že bychom měli počet našich dětí završit sudým číslem,“ řekla před rokem hlava rodiny Noel Radford deníku The Sun a dodal, že zatím o dalším dítěti s manželkou neuvažují. Věci se však změnily a dvacátý potomek je na cestě. 

Sue Radford, která už je i babičkou, poprvé porodila ve čtrnácti. Pak si dala pět let pauzu, ale od roku 1994 začala děcka „sypat“ jako na běžícím pásu. Novinu o svém těhotenství se rozhodla oznámit přes sociální sítě. „10 kluků a 9 holek, dítě číslo 20 přijde v září,“ napsala tato jistě velmi zaneprázdněná matka. Gratulace ihned přicházely ze všech stran.

Minibus a 18 lahví mléka k snídani

Radfordovi mají svou reality show, která ukazuje, jak v této rodině vypadá obyčejný den. Hlava rodiny, Noel Radford, každé ráno vyraží do práce. Ještě předtím ale musí odvést všechny své děti do školy. Školáci tak nasednou do malého minibusu, kam se vejde až devět lidí. Sue Radford pak čeká celodenní péče o zbylé děti. A že je to pořádná dřina.

Aby rodiče všechny své děti nakrmili, musí na každý týden nakoupit potraviny za bezmála 300 liber (9 300 korun). Jen k snídani se každé ráno spotřebuje 18 lahví mléka, 3 litry džusu a 3 krabice cereálií.

I taková sváteční štědrovečerní večeře přijde každý rok na velké peníze. Radfordovi zkonzumují 3 krocany, 3 a půl kila brambor, 56 tradičních britských pudinků a obrovskou hromadu zeleniny. 

Co se týče třeba dárků k narozeninám, Sue a Noel se snaží, aby žádné dítě nebylo ošizeno a všichni dostali věci stejné hodnoty. Každý z devatenácti sourozenců tak dostane dárky do 100 liber (3000 korun). O Vánocích se rozpočet o malinko zvýší. Nakupování dárků však začíná již v září.

Česká supermáma Alexandra Kyňová promluvila o porodu paterčat:

Video  Supermáma promluvila o blížícím se porodu.  - Video - Richard Veselý
Video se připravuje ...

blah.. ( 30. března 2017 16:26 )

Tipnem si. Su moslimovia alebo krestania a ziju zo socialnych davok.

sores ( 30. března 2017 16:08 )

Hrozný je, že muslimáci táhnou na prťatý světadíl Evropu ze své obrovské Afriky a Asie. Co pohledávají v malé Evropě že nezůstávají ve svém obrovském světadílu?!

deratizater ( 30. března 2017 15:41 )

To nemáte tak docela pravdu neb třeba Čína už zavedla regulaci porodnosti neb žádná země není nafukovací, a je schopna uživit jen určitý počet občanů .A to jsou všichni Číňané aktivní až do smrti neb tam není zaveden starobní důchod.O své staré rodiče se s láskou a dobrovolně starají děti.

kinki ( 30. března 2017 15:37 )

Dostane. Prave minule som zapocula, ze v Anglicku zacina nastupovat do dochodku generacia, ktora cely zivot nikdy nepracovala.

deratizater ( 30. března 2017 15:33 )

Kdyby se tak množili všichni tak potěš pánbůh.Pokud se celosvětově nezavede regulace porodností tak bude brzy většina planety vybydlená.Ono to vybydlování planety je vidět nejvíce v Africe a v Arabských zemích.Tam kde bylo kdysi zeleno je jen písek a poušť.Katolická a muslimská církev to je rakovina která má na tom velký podíl .

Zobrazit celou diskusi