Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Američan se rozhodl vyhnat Araby ze země. Vypálil tak krámek indických majitelů

Autor: nka - 
13. března 2017
14:20

Vypálit místní koloniál s cílem „vyhnat Araby ze země“ se rozhodl 64letý obyvatel americké Floridy. Muže včas zadržela policejní hlídka. Poté se ukázalo, že obchod patří Indům. Napsal to americký server Washington Post.

K incidentu došlo v pátek večer. Anonym policii varoval, že ve městečku Port St. Lucie se kdosi dopouští podezřelé činnosti před místním koloniálem Met Mart. Hlídka na místě našla zavřený obchod a před ním 64letého bělocha stojícího vedle doutnajícího kontejneru.

„Když policisté dorazili na místo, uviděli, že někdo odtlačil před vchod do obchodu kontejner a jeho obsah zapálil,“ popsal místní šerif Ken Mascara na Facebooku. „Poté, co muž strážníky zahlédl, dal ruce za záda a řekl: Odveďte mě,“ dodal.

Dá se něco dělat s nábožensky motivovanou nenávistí? Podívejte se na rozhovor s eurokomisařskou Věrou Jourovou:

Richard Leslie Lloyd se policistům poté přiznal, že z obchodu strhal nápisy, odtlačil před něj kontejner a zapálil ho, „aby vyhnal Araby ze země“.

Lloyd obchod navštívil pár dní předtím. Rozčílilo ho ale, že tu neměli jeho oblíbený džus. Popudilo ho také, že majitel krámku je muslim, prý „kvůli tomu, co dělají na Blízkém východě“.

Oheň policisté uhasili. Muž byl zatčen a policie čeká na zhodnocení jeho duševního stavu. Pak státní zástupce rozhodne, zda jeho čin vyhodnotí jako rasisticky motivovaný.

„Je nešťastné, že si pan Loyd vzal do hlavy, že majitelé obchodu jsou Arabové, když jsou ve skutečnosti indického původu. Bez ohledu na to ale nebudeme tolerovat žádné násilí založené na věku, rase, barvě, původu, etniku nebo sexuální orientaci,“ zdůraznil šerif.

prycsnima ( 13. března 2017 15:07 )

 Blbeček nepozná ani Araba od Inda.

Zobrazit celou diskusi