Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Limuzína s polskou premiérkou vyletěla z vozovky. Szydlová úřaduje z nemocnice

Autor: ČTK - 
11. února 2017
10:29

Zdravotní stav polské premiérky Beaty Szydlové je po páteční dopravní nehodě stabilní, dostává se jí dobré péče a nic vážného se jí nestalo, řekl dnes premiérčin mluvčí Rafal Bochenek. Své vládní povinnosti Szydlová může vykonávat, i když zůstane nějakou dobu v nemocnici, citovala mluvčího agentura AP.

Premiérka utrpěla lehká zranění během páteční dopravní nehody v jihopolské Osvětimi. Podle listu Gazeta Wyborcza narazilo do vozu s předsedkyní vlády, který jel v koloně, auto vyjíždějící z vedlejší silnice. Limuzína se Szydlovou následně sjela z vozovky.

Premiérka byla na vlastní žádost letecky přepravena do vládní nemocnice ve Varšavě, uvedl její mluvčí. Má ale údajně pouze pohmožděniny. Vážnější zranění obou nohou ale při nehodě utrpěl jeden z členů premiérčiny ochranky. Zraněn byl také řidič limuzíny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 11. února 2017 13:37 )

V Polsku se to nějak nepovedlo, jako s Dubčekem co??

dietr ( 11. února 2017 12:48 )

Mohli by ji exhumovat a provést pitvu, aby zjistili, jak to vlastně bylo.

vivienne ( 11. února 2017 11:33 )

Houbelec! Seicento, které do audi narazilo, začalo odbočovat v momentě, kdy bylo předjížděno vládní kolonou...Beata Szydło jela v audi - v koloně 3 aut uprostřed... Seicento nechalo první auto předjet, pak začalo odbočovat doleva a narazilo do audiny, která skončila na stromě. Premiérka je jen potlučena (pásy).

Zobrazit celou diskusi