Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šokující pořad v televizi: Maskérka radila, jak zakrýt stopy domácího násilí

Autor: lm - 
28. listopadu 2016
21:00

Na modřiny v obličeji použijte sypký pudr, aby vám během dne neprosvítaly. Takových rad se dostalo ženám v kontroverzním výstupu v marocké státní televizi. Maskérka v něm radila obětem, jak make-upem zamaskovat stopy po domácím násilí.

Marocká státní televize odvysílala kontroverzní pořad, ve kterém maskérka radila ženám, jak zamaskovat stopy po domácím násilí. „Doufáme, že vám tyto tipy pomůžou pokračovat v každodenním životě,“ uvedla mimo jiné moderátorka v pořadu. „Na modřiny v obličeji použijte sypký pudr, aby během náročného dne neprosvítaly,“ radila maskérka.

Na televizní stanici se po odvysílání snesla vlna kritiky. Vypadá to prý, jako by domácí násilí bylo v africké zemi pro ženy na každodenním pořádku. Kritikům se rovněž nelíbilo, že pořad se nesl v poselství, že chování útočníků je v pořádku a ženám nezbývá nic jiného, než následné modřiny maskovat.

Televizní stanice 2M se později za pořad omluvila a smazala ho z internetového archívu. „Vedení společnosti je přesvědčeno, že tato část je zcela nevhodná, a šlo o redakční chybu v úsudku, vzhledem k citlivosti a závažnosti tématu násilí na ženách. Za toho selhání v rozhodování se hluboce omlouváme.“ 

kombucha ( 29. listopadu 2016 08:14 )

A proč to ženy nenaučit?Policie je, nejenom ve světě,ale i u nás,k domácímu násilí laxní.Dokud nedojde k vraždě,tak do té doby na to policie kašle.

asijo ( 28. listopadu 2016 22:32 )

Bez makeupu vypadá lépe.

Zobrazit celou diskusi