Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž zaútočil na izraelského vojáka v Hebronu, byl bez milosti zastřelen!

Autor: ČTK - 
17. září 2016
08:16

Izraelská armáda dnes ráno zastřelila muže, který na Západním břehu nožem zaútočil na jednoho z vojáků. Podle agentury AFP o tom informovalo izraelské vojsko. Incident, při němž byl voják poraněn, je již čtvrtým útokem muslimů na izraelské bezpečnostní složky během posledních 24 hodin.

K útoku došlo ráno v Hebronu na okupovaném palestinském území, kde muž zaútočil na vojenskou hlídku, která procházela městem. Armáda nespecifikovala, jak vážné bylo vojákovo zranění.

Během pátku zemřeli při dalších třech útocích na různých místech tři muži s palestinskými či jordánskými doklady. Dva z nich byli zastřeleni poté, co se snažili útočit nožem, další použil automobil.

Od loňska zemřelo při podobných útocích přes 30 Izraelců a více než 200 Palestinců, velká část pachatelů útočila právě nožem nebo za pomoci auta. Izrael násilí přičítá nepřátelské kampani palestinských politiků a náboženských vůdců. Palestinci naopak tvrdí, že příčinou je stagnace mírových jednání a okupace palestinských území.

rockyshowman ( 17. září 2016 12:30 )

tak to má být, nač platit soudy a živit gaunera a vraha !

aeraluna ( 17. září 2016 12:06 )

 Proč ke za titulkem vykřičník? Přesně takhle to má být...čistě, okamžitě. Na nějaké filozofování není kdy.

Samo ( 17. září 2016 08:57 )

To není lék na imigroše, ale jediná stoprocentně fungující obrana proti palestinským radikálům a vůbec muslimským radikálům jako takovým. Mrtvý radikální muslim, dobrý muslim - tak to vlastně chápou i oni sami, proto páchají ty sebevražedné útoky.

Zobrazit celou diskusi