Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nově zvolený arcibiskup varuje: Islám nad námi nesmí zvítězit

Autor: ČTK - 
30. dubna 2016
08:14

Nový belgický primas, arcibiskup Joseph De Kesel, varoval před tendencí islámu stát se převažujícím náboženstvím v tamější společnosti. V rozhovoru pro nejnovější vydání křesťanského měsíčníku L’appel poukázal na to, že islám je ve společnosti už sociálním faktem, a zároveň dodal, že je velmi důležité, aby podobně bylo ve společnosti přítomné také křesťanství, respektive židovství.

 

„Jinak se totiž islám stane jedinou instancí, která reprezentuje náboženství v životě společnosti,“ prohlásil arcibiskup, podle kterého je křesťanství v současnosti v sociálním životě potlačené, redukované do čistě soukromé sféry.

Podle De Kesela by přitom náboženství neměla být vytlačována z veřejného života.Vatikánský rozhlas v této souvislosti upozornil, že islám je dnes v Bruselu hlavním náboženstvím.

„Zatímco praktikujících katolíků je sotva 12 procent obyvatel belgického hlavního města, praktikujících muslimů je 19 procent. Navíc lze očekávat, že tato tendence v příštích letech dále poroste, protože v bruselských státních školách tvoří polovinu žáků muslimové,“ uvedl rozhlas.

hejhej ( 30. dubna 2016 10:27 )

ivoadler: Muslimky v šátku na hlavě nebo hadrech od hlavy k patě nemají na našich školách co dělat, tím méně na zdravotnické. Budoucí sestry mají předepsanou uniformu a ne hadr na hlavě, pod kterým se potí a "breberušky" se roznožují. Ředitel asi spadl na hlavu a má následky, nemá na škole co dělat. Co to je za tvora, který fandí násilnické, zrůdné muslimské ideologii?

anno ( 30. dubna 2016 09:54 )

Je to porušení Prvního z desatera přikázaní "Nebueš mít jiného Boha mimo mne"!!!!!!Církev se sama ZNIČÍ!!!!!

ivoadler ( 30. dubna 2016 09:43 )

Ředitel naší střední zdravotnické školy povolí, aby studentka - muslimka chodila do školy v šátku! Když chce jít turistka z Evropy do mešity v Istanbulu, tak si musí dát šátek na hlavu. Oni nám diktují a my jim nesmíme? Co je to za bordel? Ředitele okamžitě odvolat a studentce dát na výběr: buď budeš chodit bez šátku nebo půjdeš ze školy. Ten zápas s ortodoxním islámem se odehrává i u nás, nejen v Belgii.

barracuda.sro ( 30. dubna 2016 09:17 )

Píši to už po sté. ISLÁM a MUSLIM do Evropy nepatří!!!!!

prycsnima ( 30. dubna 2016 09:11 )

 Papež meje nohy muslimovi!Církev podporuje muslimi.Politici podporujou muslimy.Noviny podporujou muslimy.tak jak to má asi dopadnout. Prostě jděte všichni do pí či zničili jste vše za co naši předci bojovali.A dnešní generace civí do mobilů zatím co se okolo ní hroutí svět do záhuby.

Zobrazit celou diskusi