Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Joanna (27) se narodila bez vaginy: Díky doktorům si může konečně užívat

Autor: lm - 
20. dubna 2016
21:37

Řecká kráska se narodila s opravdu vzácnou vadou. Joanně (27) se nevyvinuly pohlavní orgány a chyběla jí vagina a děložní hrdlo. Díky doktorům si teď ale konečně může užívat.

Joanna Giannouli z Řecka se narodila se vzácnou vadou. Dívka trpí tzv. Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauserovým syndromem, takže se narodila bez vaginy a děložního hrdla. Syndromem trpí přibližně jedna z 5000 žen a obvykle se na něj přijde až v pubertě, když dívka nezačne menstruovat.

Joanna v 17 letech podstoupila unikátní operaci, při které jí athénští chirurgové vytvořili vaginu umělou, aby si mohla užívat konečně sex. Po revoluční operaci ale Joanna trpěla bolestmi. „Nová vagina vytvořená doktory byla příliš úzká a malá, takže to při sexu hodně bolelo,“ vysvětlila dívka britské televizi BBC.

Doktoři proto museli při další operaci vaginu rozšířit. Joanna je teď ale konečně šťastná, i když jak přiznává, psychologické následky si ponese asi navždy. „Hodně let jsem nebyla schopná mít normální vztah. Pronásledovalo mě to a bylo to neúnosné. Připravilo mě to o štěstí, psychickou pohodu a o šanci na dobrý a stálý vztah,“ uvedla dívka, se kterou se kvůli tomu rozešel snoubenec. Teď žije se svým novým přítelem ve Velké Británii.

Jediné, co operace nemohla vyřešit, bylo mateřství. Joanna proto plánuje, že svého budoucího potomka adoptuje.

rumungro ( 21. dubna 2016 10:20 )

A co na to Bolek Polívka?

.krakonos5oo. ( 21. dubna 2016 06:38 )

Za analka.

prycsnima ( 21. dubna 2016 00:38 )

 A já si ju vyrobím z krepového papíru. Papír se mi rozmočí a budu mít po pí či.

Zobrazit celou diskusi