Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ničivé bouře v Uruguayi a Chile: Nejméně deset obětí a tisíce lidí bez domova

Autor: sou - 
18. dubna 2016
21:07

Nejméně deset lidí zemřelo v důsledku prudkých víkendových bouří a záplav, které zasáhly část Uruguaye a Chile. V Uruguayi udeřilo v tomto regionu zřídka vídané tornádo, které zabilo pět lidí. Se záplavami se potýkala i chilská metropole Santiago. Informovala o tom stanice BBC.

Tornádo zasáhlo v sobotu západouruguayské město Dolores ležící 240 kilometrů severovýchodně od metropole Montevideu. Mohutný vzdušný vír zničil desítky budov, zabil pět lidí a zranil na dvě stovky obyvatel tohoto dvacetitisícového města. 

V celé zemi se kvůli bouřím a záplavám ocitlo bez domova dva tisíce lidí. Prezident Tabaré Vásquez nasadil do záchranných prací veškeré dostupné bezpečnostní síly. 

V Chile zemřeli při silné bouři v regionech sousedících s hlavním městem nejméně dva lidé a dalších sedm se pohřešuje. V metropoli Santiagu se rozvodnila řeka Mapocho, která zaplavila část ulic a způsobila velké problémy v dopravě. Statisíce lidí byly dočasně bez přístupu k pitné vodě, desetitisíce se musely obejít bez elektřiny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi