Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Když vraždil, tak se usmíval: Terorista v Tel Avivu zastřelil dva lidi, několik zranil

Autor: ČTK, dce - 
1. ledna 2016
16:36

Nový rok se tragicky zapsal do dějin Tel Avivu. Neznámý střelec zde zabil dva lidi poté, co spustil střelbu v centru města před plným barem. Podle svědků se před vražděním usmíval, zbraň měl vytáhnout z batohu. Místní média se neshodují v tom, zda je útočník stále na útěku, nebo byl zadržen.

Po střelbě v baru v centru Tel Avivu dnes zemřeli dva lidé a dalších nejméně osm osob utrpělo zranění. Policie zatím neuvedla, kdo stál za útokem, který šéf radnice považuje za teroristický. Po pachateli se nyní intenzivně pátrá.

Podle agentury Reuters, která se odvolává na majitele napadeného baru Simta, útočník nejprve seděl na lavičce před podnikem, pak vytáhl z tašky zbraň a začal pálit na hosty uvnitř. Deník Times of Israel uvedl, že střelec vypálil nejméně desetkrát. V ruce měl podle svědků útočnou pušku M16.

Policie zatím neposkytla žádné podrobnosti o tom, kdo za útokem mohl stát. Starosta města Ron Huldaj ale prohlásil, že šlo s největší pravděpodobností o terorismus.

V posledním čtvrtroce se odehrávají intenzivní násilnosti mezi Izraelci a Palestinci, které ve větší míře začaly kvůli sporům o posvátná místa na jeruzalémské Chrámové hoře. Obětí střetů, během nichž Palestinci často útočí noži či automobily, se stala více než stovka Palestinců a přes dvě desítky Izraelců.

Restaurace, kde se střílelo, se nachází ve středu města v Dizengoffově ulici. Podle deníku Haarec jsou někteří ze zraněných v kritickém stavu.

Policie místo krátce po útoku uzavřela a začala pátrat po útočníkovi. Zprávu o jeho dopadení odvysílala pouze stanice Channel 2, jiná média naopak tvrdí, že pachatel je stále na útěku.

datelobecny ( 1. ledna 2016 18:20 )

V EU se usmívají akorát politici a sluníčkáři, taky jsou za to tak královsky placení, že jim je jedno, že pak už v Evropě nebude k žití.  

vfberan ( 1. ledna 2016 17:19 )

super komentář, snad všichni pochopí.

rumungro ( 1. ledna 2016 17:05 )

Všichni Izraelci by měli odevzdat své zbraně a začít se usmívat,tak jako my v EU.No a pokud otevřou hranice,tak nebudou třenice.

Zobrazit celou diskusi