Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ruský vicepremiér pro zbrojení hrozil světu atomovkou, sám se střelil do nohy

Vicepremiér Rogozin má na starosti zbrojení a vesmírný program, snad se tedy nechystá do vesmíru.
Vicepremiér Rogozin má na starosti zbrojení a vesmírný program, snad se tedy nechystá do vesmíru.  (Autor: Twitter)
Autor: bru/ČTK - 
29. prosince 2015
12:02

Místopředseda ruské vlády Dmitrij Rogozin se střelil do nohy během tréninku na střelnici. Oznámila to dnes agentura Interfax s odvoláním na nejmenovaný informovaný zdroj.

Vicepremiér Rogozin má na starosti zbrojení a vesmírný program. Na pondělním zasedání kabinetu, posledním v tomto roce, však chyběl. Podle agentury právě kvůli nešťastnému zranění.

Dmitrij Olegovič se zranil na noze a je v jedné z moskevských nemocnic,“ citovala agentura svůj zdroj, podle kterého vicepremiérovo zdraví není nikterak ohroženo, nicméně se dosud léčí.

Vicepremiér Rogozin má na starosti zbrojení a vesmírný program, snad se tedy nechystá do vesmíru. Vicepremiér Rogozin má na starosti zbrojení a vesmírný program, snad se tedy nechystá do vesmíru. | Twitter
Rogozin figuruje na sankčním seznamu Evropské unie. V reakci na sankce učinil prohlášení, ve kterém hrozil, že Rusko do roku 2020 kompletně přezbrojí své nukleární síly.

Výhrůžky kvůli sankcím jsou spojené i s dalším ruským politikem a známým hrubiánem Vladimirem Žirinovským.

Ten po dotazu na protiruské sankce nazval novinářku krvežíznivou nymfomankou a nabádal své kolegy k jejímu znásilnění. Nadávky nezmírnil ani po upozornění, že je těhotná. Vše zachytila kamera:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi