Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krásné křesťanky vyhlásily válku ISIS! Islamisté se bojí zemřít rukou ženy

Autor: vk - 
15. prosince 2015
15:55

Opustily své rodiny, práci, vzdaly se svých životů… Místo toho vzaly křesťanské vojačky do rukou kalašnikovy a vyrazily do boje proti řezníkům z Islámského státu (IS)!

Na první pohled to jsou křehké a krásné dívky. Když se ale oblečou do maskáčů, mají z nich strach i obávaní teroristé z IS! Jsou to totiž trénované bojovnice, které fanatikům vyhlásily válku. „Do jednoho vás zničíme!“ vzkazují jim členky milice.

A světe div se, řezníkům z toho běhá mráz po zádech. „Věří, že když zemřou rukou ženy, nedostanou se do nebe,“ vysvětlila už dříve velitelka kurdské ozbrojené skupiny Pešmerga Kurnel Nahída Ahmed Rašid.

Skupina křesťanských vojaček ze Sýrie vznikla teprve nedávno a je relativně malá. Očekává se ale, že již brzy se její řady rozšíří. Dívky si svou skupinu pojmenovaly Babylonia a před teroristy ochraňují syrskou provincii Hasaka. „Bojuji s kalašnikovem, ale chci se stát snajperkou,“ říká plaše osmnáctiletá Lucia s dřevěným křížkem kolem krku. „Nejdřív mě děsily rány při střelbě z kanonů, ale rychle jsem si na ten zvuk zvykla. Jsem ráda, že můžu bojovat v první linii proti teroristům,“ přidává se Ormia (18).

„Už jsme vycvičily asi padesát adeptek,“ říká Thabirta Samir, která dohlíží na školení dívek. „Nebojím se islamistů, a až vypuknou další boje proti nim, my tam budeme,“ říká. Křesťanky se tak přidaly k dalším ženám, které už s IS válčí – neohroženým bojovnicím z kurdské jednotky YPJ. Podle odhadů bojuje proti IS v současné době zhruba 600 žen.

katolickaslecna ( 9. ledna 2016 19:18 )

 Islamisté se bojí zemřít rukou ženy to je hlavní cíl, je udělat kulkama ... pak se pustí na ně všechny ženy z celé evropy a islamisté pujdou rovnou do pekla krmit prasata

renoli ( 16. prosince 2015 17:06 )

nerada porušuji tvá domnělá autorská práva, ale určo se neznáme

tymitaky ( 15. prosince 2015 22:45 )

Ty vole, mladí kluci zdrhnou a holky to mají vytrhnout.

ruudazvostravy ( 15. prosince 2015 20:54 )

Nó,možná že válej i heski hulyt mr*tku s arabáčskejch čů*ráků.

jerry ( 15. prosince 2015 17:57 )

Jsou statečné. U nás máme také takové, Hanču a Tonču.

Zobrazit celou diskusi