Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Školačka se oběsila kvůli wi-fi. Alergie na bezdrátový internet jí zničila život

Autor: lm, štš - 
1. prosince 2015
16:12

Bylo jí teprve patnáct let a celý život měla před sebou. Britskou školačku Jenny Fry ale našli letos v červnu oběšenou v lese. Podle rodičů nezvládla život s neobvyklou alergií. Peklo ze života jí prý udělala wi-fi!

V Británii vzbudila velký zájem sebevražda školačky Jenny Fry (†15), kterou našli oběšenou na stromě. Její matka vypověděla, že dívka dobrovolně odešla ze světa kvůli wi-fi!

Jenny prý trpěla vzácnou alergickou reakcí a přecitlivělostí na elektromagnetické pole vysílané školním bezdrátovým připojením na internet. Kvůli tomu měla těžké migrény a deprese. Rodiče uvedli, že dívka se ve škole schovávala v prázdných místnostech a sedávala si, co nejdál to šlo od routerů. Nakonec ale neměla sílu s všudypřítomným výdobytkem dnešní doby bojovat a sáhla si na život.

Policie byla zprvu k této verzi skeptická, koroner Darren Salter ale překvapivě matčino vysvětlení podpořil. Bohužel ale s tím, že se přecitlivělost na elektromagnetická pole nedá posmrtně dokázat. Rodiče Jenny teď hodlají bojovat za to, aby wi-fi ze škol zmizela.

Zobrazit celou diskusi