Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malý zázrak: Koťátko s amputovanými nožičkami chodí díky speciálnímu vozíčku

Autor: rc - 
4. října 2015
22:20

Malý kocourek bojovník. Koťátko Cassidy přišlo chvíli po narození o obě zadní nožičky, ale s životem se jen tak nehodlalo rozloučit. Devět týdnů přežilo v divoké přírodě a čekalo na pomoc. Teď se ho ujali ochránci zvířat Shelly Roche a Andrew Phillips. Ten koťátku vyrobil speciální vozíček, který mu pomáhá při chůzi.

 Koťátko se srdcem opravdového bojovníka. Malý kocourek, který později dostal jméno Cassidy, se narodil venku divoké kočce začátkem července a už od samého narození musel tvrdě bojovat o přežití.

„Je to příšerný, ale máme podezření, že jeho matka mu ukousla nožičky, když se snažila oddělit pupeční šňůru. Je opravdu neuvěřitelné, že Cassidy přežil,“ řekla Shelly Roche, kanadská obhájkyně práv koček a zakladatelka internetové stránky TinyKittens.com a pozdější patronka malého Cassidyho.

Koťátko bez zadních nožiček a bez pomoci venku přežilo neuvěřitelných devět týdnů, pak ho na svém pozemku našel majitel a spojil se s Shelly.

„Viděl Cassidyho, jak se snaží chodit jen po předních nožičkách, a tak mi napsal,“ pokračuje ve vyprávění příběhu statečného koťátka Shelly Roche.

Byl začátek září a pro Cassidyho to znamenalo nový začátek. Shelly ho vzala do svého zvířecího útulku, známého jako „Rochiin dům v Britské Kolumbii.“

Ochránkyně zvířat Shelly ve svém útulku pomáhá zvířátkům, jako je Cassidy.

Malé koťátko mělo ve svých nožičkách infekci a mělo velkou podváhu, ale pod ochrannými křídly nové majitelky se rychle začalo lepšit.

„Má srdce draka!“ řekla o malém bojovníkovi Shelly.

Při chůzi mu teď pomáhá malý vozíček. Ten pro něho speciálně sestavil Andrew Phillips, který je zakladatelem nadace Handicapped Pets Canada.

Phillips podobné vozíčky vyrobil už pro handicapované zajíčky, ale o vozíčku pro Cassidyho řekl, že je to ten nejmenší vozíček, co kdy vyrobil.

 

Zobrazit celou diskusi