Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drama v Berlíně: Islamista pobodal policistku, její kolega ho zastřelil

Autor: ČTK ljš - 
17. září 2015
19:34

Islámský radikál Rafik Y., který byl pod dohledem německých bezpečnostních úřadů, pobodal ve čtvrtek v Berlíně policistku. Její kolega útočníka zastřelil, jedna ze střel zranila i policistku. Tu s vážnými zraněním přepravil do nemocnice vrtulník.

Policistka se svým kolegou přijela jako první k zásahu proti muži, který v berlínské čtvrti Spandau ohrožoval chodce nožem. Policistku bodl do břicha. Druhý z policistů na něj následně několikrát vystřelil, v jednom případě kulka útočníkovým tělem proletěla a policistku zranila.

Policie o útočníkovi uvedla, že to byl jistý irácký radikál, který měl nařízeno nosit elektronický náramek pro kontrolu pohybu. Sledovacího zařízení se ale ráno zbavil. Policie zatím neví, zda Iráčan zamýšlel provést teroristický čin.

Deník Die Welt uvedl, že útočník byl hlavním strůjcem nezdařeného atentátu na někdejšího iráckého premiéra Ajáda Alávího během jeho berlínské návštěvy v roce 2004.

6010 ( 23. září 2015 10:48 )

A co takovýchto odporných lidí přišlo s utečenci.Až se dostanou ke zbraním, to teprve uvidíme, kolik jich tu je.

mandat ( 21. září 2015 22:01 )

Nemci zamorili celou Evropu.Tech teroristu je tady mnohem vic.

glindel ( 18. září 2015 05:04 )

ZMusí se proti těmto ekonomickým parazitům zakročit tvrdě a radikálně.. Čeká nás doba, kdy nebudeme bránit naše domovy a rodiny na hranicích ČR, ale přímo v našich městech.. Ta doba se nezadržitelně blíží, zbraně půjdou na dračku, proto si nějakou pořiďte již dnes.. Budu bránit se zbraní v ruce svou rodinu a svůj domov.. Jsem zvědav, kdy to bude, když naše vláda s tím nic nedělá, prostě se o to nezajímá.. Jsou tam samí židi, hledají jak nás ještě oškubat.. Zpoplatníme císařské řezy? Proč ne.. Co Zpoplatníme příště? No, mohli bychom zdražit i cigarety, ale to až příští rok, aby si na to lidi zvykli.. Za 2 roky zdražíme zase daně, nemáme si už kde brát na úplatky.. A víte co? Máme moc vysoké platy, vždyť průměr je 22 000.. Tak dělníkům ubereme a my si přidáme dalších 9000.. Za 5 let bychom mohli také zpoplatnit vydýchaný kyslík, 50 haléřů na metr krychlový..

glindel ( 18. září 2015 04:52 )

Zkurvenej komunisto Nesnáším komunisty

abvydavatelstvi ( 17. září 2015 22:45 )

Vypadá jako kdyby přišel z pekla.... Dobře že ho zabili... tak by měl skončit každý zločinec...

Zobrazit celou diskusi