Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Společnost Disney „gratulovala“ v den 70. výročí výbuchu v Nagasaki: Musela se za to omluvit!

Autor: ČTK - 
10. srpna 2015
22:22

Mediální a filmová společnost Walt Disney se dnes omluvila za vzkaz na komunikační síti Twitter, ve kterém v den 70. výročí svržení atomové bomby na japonské město Nagasaki poslala „blahopřání k nespeciálnímu dni“. Informovala o tom dnes agentura AP.

Společnost Walt Disney v Japonsku si ve svém nedělním tweetu vypůjčila název písně ze svého kresleného filmu Alenka v říši divů a poslala čtenářům přání „velmi veselých nenarozenin“. V japonském překladu byl ale den zmíněn jako „nespeciální“. Následovala ostrá kritika některých čtenářů, kteří vyslovili pochybnosti nad tím, zda vzkaz přišel ve vhodnou dobu.

Svržení atomové bomby na Nagasaki připravilo o život až 80 000 lidí, převážně civilistů. O tři dny dříve poznala účinky této ničivé zbraně Hirošima. Spojené státy takto chtěly přinutit Tokio ke kapitulaci a vyhnout se ztrátám při dobývání japonských ostrovů. Japonsko bezpodmínečně kapitulovalo 15. srpna.

„Proč nám posíláte blahopřání, pane Disney?“, ptal se podle AP jeden ze čtenářů.

Společnost se dnes omluvila za „rozpaky“, které její zpráva způsobila. Uvedla také, že se postará o to, aby svůj účet na Twitteru spravovala pozorněji.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi