Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Číňan učí děti o sexu: Je v něm víc než jen pohlavně přenosné choroby!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK - 
8. srpna 2015
09:32

S pomocí kondomů natahovaných na banány a dalších podobně názorných pomůcek uspořádal v Pekingu sedmačtyřicetiletý čínský expert Fang Kang už třetí ročník letních vzdělávacích kurzů sexu pro děti a dospívající ve věku od 11 do 18 let. Snaží se tak mezi nimi šířit osvětu, protože až 85 procent čínských rodičů se svými dětmi o sexu nikdy nemluví!

Na těchto kurzech se Fang, který je ředitelem pekingského Ústavu pro sexualitu a genderové studie, snaží překonat zastaralý postoj k pohlavnímu životu v Číně, informoval zpravodajský server The Times.

Na jeho kurzech se vyučuje antikoncepce, taje partnerských vztahů, a také potěšení ze sexu. A svým obsahem i stylem ostře kontrastují s oficiálním pštrosím postojem čínských úřadů k sexuální výchově, kterému je často připisována vina za vysoký počet potratů v zemi i tisíce každoročně odložených novorozeňat.

Mnoho čínských škol nemá sexuální výuku v osnovách vůbec, a některé ji omezují jen na pohlavně přenosné choroby. Studie, kterou v roce 2006 uskutečnila Pekingská univerzita, zjistila, že 85 procent čínských rodičů se svými dětmi o sexu nikdy nemluví.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi