Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Které orgány z miminka chcete? Aktivisté natočili „nabídku“ potratové doktorky

Autor: mb - 
15. července 2015
17:30

Trh s lidskými orgány nemusí fungovat jenom pod hlavičkou mafie. Můžou se na něm podílet lékaři, a to přímo na klinice ve Spojených státech. Ukazuje to aspoň video, podle kterého jsou „zásobárnou“ orgánů potracená miminka!

„Můžeme obstarat srdce, ledviny, játra. Pokud dostaneme zakázku, tak tuhle část těla nerozmačkám (myšleno při potratu, pozn. red.). Prostě to (mimino) rozmačkám nahoře (hlavička) nebo dole (nožičky), takže zbytek bude nedotčený,“ prozradila u oběda a sklenky červeného vína Dr. Deborah Nucatola, vysoce postavená lékařka v organizaci Planned Parenthood (Plánované rodičovství, pozn. red).

„Víte, je obrovská poptávka po játrech. Ale lidé chtějí i ledviny a dolní končetiny, i když tedy nevím, co s tím pak dělají,“ dodává Dr. Nucatola, která provádí potraty ženám i v šestém měsíci těhotenství!

Neprodáváme, ale darujeme

Lékařka svůj jazyk nehlídala, protože myslela, že mluví se zástupci biotechnologické firmy. Jenže ve skutečnosti šlo o figuranty organizace The Center for Medical Progress, která bojuje proti potratům.

Po zveřejnění šokujícího videa Planned Parenthood okamžitě vydalo prohlášení: „Pacientky občas chtějí darovat vzorky pro účely vědeckého výzkumu. Žádný finanční příspěvek pro pacientku či naši organizaci z toho neplyne. V některých případech jsou pouze zaplaceny naše náklady například na transport.“

700 korun za „vzorek“

Jenže ve videu říká Dr. Nucatola úplně něco jiného! „Víte, musí se to udělat tak, aby to nevypadalo, že na tom klinika vydělává.“ Na otázku figuranta, kolik tedy zájemci o lidské orgány platí, doktorka odpovídá: „Kdybych měla říci nějakou sumu takhle z hlavy… něco mezi 30 až 100 dolary (750–2500 korun) za vzorek.“ A že zřejmě ví, že se jedná o nezákonnou činnost, potvrzují i její další slova: „Centrála nechce, abychom oficiálně vystupovali v roli prostředníka.“ (Myšleno mezi matkou a kupcem, pozn. red.)

Šokovaná policie i kandidáti na prezidenta

Na hlavu organizace Planned Parenthood se okamžitě snesla kritika politiků. Republikánský kandidát na prezidenta USA Jeb Bush (62) označil video za „šokující a hroznou připomínku toho, abychom v Americe pěstovali kulturu života. Guvernér státu Wisconsin Scott Walker (47) dokonce popsal video jako „absolutně zrůdné a odporné“.

Texaský senátor Ted Cruz (44) pro změnu požadoval, aby bylo okamžitě zahájeno vyšetřování Planned Parenthood. Koupě nebo prodej lidských orgánů je dle zákonů USA federální zločin. Komerční obchod s části těl potracených miminek pak narušiteli zákona může vynést až 10 let odnětí svobody a pokutu půl milionu dolarů (zhruba 13 milion korun).

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi