Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bezpečnostní expert Andor Šándor pro Blesk: Petr K. (36) a útěk? Na to byl příliš zmatený!

Autor: Etienne Bláha - 
28. května 2014
05:02

Plánoval Petr K. (36) obviněný z vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) opravdu útěk z egyptského „vězení“? Podle státního zástupce ano! Měl mu přitom pomáhat bezpečnostní expert Andor Šándor (56), kterého Petr K. kontaktoval? Ale je tomu opravdu tak?

Během tříměsíčního egyptského »vězení« byl Petr několikrát psychicky na dně, jeho případné zaječí úmysly by proto nikoho nepřekvapily. „Jevil se jako totálně zmatený člověk, který si neví rady,“ popsal Andor Šándor Blesku své tehdejší pocity z Petra K. Ten Šándora kontaktoval přes kamaráda, hovořil s ním asi sedm minut přes Skype. „Poradil jsem mu jen, že od pomoci je tu konzulární oddělení. A také, ať si sežene pořádného právníka,“ vysvětlil Šándor.

Útěk asi ne

Zmínil se Petr K. o útěku? „Z tónu rozhovoru jsem neměl pocit, že by vůbec o něčem takovém uvažoval, ale do duše mu nevidím,“ podpořil Šándor nepřímo verzi Petrovy obhájkyně Jany Rejžkové. „Klient utéct nechtěl, jen mu to navrhl nějaký kamarád, nic víc,“ řekla v pondělí po rozhodnutí soudu, který Petra K. nechal ve vazbě právě kvůli tomu, že prý už z Egypta chtěl utéct.

Video Zprávy: Kramný volal Šándorovi, co chtěl? A záběry Dagmar Havlové na mejdanu! - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Petr K. už má 2 právníky!

Petr K. zůstává ve vazbě, a tak kromě obhájkyně Jany Rejžkové (51) najal druhého právníka! Egypťan Keroles Ezzat Bashier teď kope za něho! „Mám určité informace, jak běží vyšetřování v Egyptě,“ řekla již dříve Jana Rejžková. A právník Bashier už dříve tvrdil, že má přístup do egyptského vyšetřovacího spisu. Jakou to má spojitost?

Blesk exkluzivně získal fotku plné moci pro Bashiera k právnímu zastupování! „Já, níže podepsaný Petr K. zmocňují tímto pana Keroles Ezzat Bashier k zastupování,“ začíná úřední lejstro. Sežene nový advokát pádné důkazy Petrovy neviny?

Bez slávy?

Kramný se na fotkách objevil ve vězení s nápisem "Fameless", což se dá přeložit jako Beze slávy. V jeho případě je to poněkud ironické, jelikož o případ Moniky a Klárky se zajímají média více než dost. Na jeho obhajobu je ale nutno podotknout, že anglicky vůbec neumí. Dokonce nemluví ani žádným jiným jazykem.

Petr Kramný se za dobu v českém vězení změnil. Přibral mimo jiné několik kilogramů. Petr Kramný se za dobu v českém vězení změnil. Přibral mimo jiné několik kilogramů. | archiv Blesku

daisies ( 28. května 2014 12:56 )

Není co psát asi. Zrovinka se probírá tričko

daisies ( 28. května 2014 12:55 )

Tak už chápu ticho, téma ufouni nezaujalo

daisies ( 28. května 2014 12:53 )

Vypadá to na klid. U nového článku ani noha, téma triko

freezeme ( 28. května 2014 12:18 )

áááj : , nepovídej, že by

freezeme ( 28. května 2014 12:15 )

já myslím, že můžeš

Zobrazit celou diskusi