Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Maminkou roku 2019 je Marie Mrňávková! Kdo zvítězil mezi blogerkami, hrdinkami a podnikatelkami?

Aktualizováno -
15. října 2019
20:41
Autor: red - 
14. října 2019
11:41

Vítězkami byly všechny, ale skutečně vyhrát mohla jen jedna. Absolutní královnou slavnostního vyhlášení soutěže Maminka roku 2019 se stala Marie Mrňávková z Kamenického Šenova – její příběh, v němž figuruje rozpad manželství, čtyři děti, vážná choroba i úspěšné podnikání dostal porotu nejvíce. A kdo uspěl v jednotlivých kategoriích mezi blogerkami, hrdinkami a podnikatelkami? Tohle jsou naše vítězky!

Video  Maminka roku 2019  - Maminka.cz
Video se připravuje ...

Marie Mrňávková, maminka čtyř dětí, se po rozvodu rozhodla, že začne podnikat a ze svého koníčka udělá podnikatelský plán. I když to nebylo i vzhledem k její nemoci lehké, z jejích ručně vyráběných hraček brodita se stal fenomén. „Padákem, který mě držel nad vodou, když bylo nejhůř, byla moje sestra,“ prohlásila překvapená celková vítězka po oznámení výsledků v pražské restauraci SOHO. Rozhovor s Marií Mrňávkovou přineseme už ve středu na webu Maminka.cz

Cenu Mamince roku 2019 předali Libuše Šmuclerová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva mediálního domu CZECH NEWS CENTER, a Lukáš Fiala, majitel a jednatel společnosti FUN BABY.cz.

„Máme za sebou opět velmi emotivní večer plný silných životních příběhů všech devíti finalistek. Tolik pozitivní energie pro mě bylo opět důkazem, že projekt Maminka roku má smysl a může pomoci dalším ženám – maminkám, dodat jim sílu bojovat, nevzdat se a jít si za svým cílem,“ komentovala galavečer šéfredaktorka časopisu Maminka Alice Rossi.

Příběhy, které porotu dostaly

Krom celkové vítězky soutěže Maminka roku 2019 vyhlásila včera porota i vítězky jednotlivých kategorií.  Jejich příběhy všem přítomným i divákům našeho on-line přinesly dojemné a citlivě natočené videomedailonky, vy se na ně můžete podívat ZDE. „Oběma nám tekly slzy,“ popsal moderátor večera Vojtěch Bernatský, co se stalo, když si je s manželkou pustili doma.

Mezi maminkami podnikatelkami nakonec vyhrála Gábina Hrdina. Miluje dřevo a udržitelné věci. Když se na mateřské rozhodovala, co dál, přišel skvělý nápad – začít vyrábět houpací prkno. To později dostalo název Utukutu. Druhá mezi podnikatelkami skončila Marie Mrňávková, třetí Monika Rummler.

Titul Maminka hrdinka vybojovala Andrea Chaloupková. Tahle máma se nenechá ničím zastrašit. Ani rakovinou. Bojuje s ní silou a energií, která je nesmírně inspirativní. Navíc pomáhá dalším onkologickým pacientům. „Hrdiny jsou pro mě všichni, kdo zůstávají sami sebou,“ řekla v první moment po vyhlášení a do obrazovky zamávala malému synovi. Za ní se umístily na druhém místě Iveta Petrovická a na třetím Denisa Binderová.

Nejlepší Maminkou blogerkou se stala Iveta Sochorová -  jak říká, nikdy by nebyla blogerkou, kdyby se jí nenarodila dcera s Downovým syndromem. Nezhroutila se z toho a píše o tom na blogu sarinhlas.com „Všechno z dnešního večera mi zůstane v srdci,“ prohlásila dojatá nejlepší z blogerek, kterou čeká mimo jiné spolupráce s webem maminka.cz. Na druhém místě v této kategorii skončila Aneta Folberger, třetí Jana Říhová.

Večer plný dojetí a objímání

Porota strávila s devíti finalistkami celý den, aby je co nejlépe poznala i osobně. Kromě partnerů společností Baby Direct, Answear a Dr.Max a šéfredaktorky časopisu Maminka Alice Rossi do ní patřily i  patronky jednotlivých kategorií Tamara Klusová, Marika Šoposká a Andrea Růžičková.

Moderátor Vojtěch Bernatský opět - stejně jako loni - obdaroval porotce a porotkyně vtipným dárkem. Šéfredaktorka Maminky tak od něj dostala štětku, aby to i v budoucnu "natřela veškeré konkurenci". Děkujeme. Herečka Andrea Růžičková od něj dostala mimo jiné oblečení pro druhého potomka, který se jí má narodit o Vánocích. Stejný dárek čekal další porotkyni, Mariku Šoposkou, které se má druhý potomek narodit už za dva týdny. 

I díky moderátorovi to zase byl večer plný obejmutí. A těch není nikdy dost. Vojta Bernatský pobavil publikum i home videi se dvěma vlastními potomky. O hudební zpestření se postaral Tomáš Klus se svou manželkou. „Všechny maminky si zaslouží každodenní hýčkání,“ nechal se během večera slyšet zpěvák.

V pražské restauraci Soho si vyvrcholení soutěže užilo všech devět finalistek s rodinami a s nimi i celá redakce časopisu Maminka, včetně partnerů soutěže a pozvaných hostů. „Pevně doufám, že budeme dál s naší soutěží Maminka roku pokračovat i v příštím roce a už teď se těším na další desítky emotivních a silných příběhů.  Děkuji všem maminkám, které do soutěže šly a díky tomu se staly velkou inspirací pro spoustu dalších maminek,“ uvedla šéfredaktorka Maminky Alice Rossi.

Soutěž Maminka roku letos podruhé vyhlásil časopis Maminka, aby tak ocenil ženy – maminky, které jsou nejen skvělými mámami, ale i inspirací pro všechny ostatní v tom, co dělají, jaké jsou a co dokázaly. Další ročník soutěže bude časopis Maminka vyhlašovat v březnu 2020. Každopádně, moderátor Vojtěch Bernatský u s tím počítá.“Pokud mě oslovíte, tak já do toho půjdu!“ prohlásil na konci přenosu.

CELÝ ZÁZNAM SLAVNOSTNÍHO VEČERA NAJDETE ZDE>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi