Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladá žena na Plzeňsku vstoupila do železničního tunelu: Smetl ji podle všeho Západní expres

Srážka s vlakem v Ejpovickém tunelu skončila tragicky (ilustrační foto).
Srážka s vlakem v Ejpovickém tunelu skončila tragicky (ilustrační foto).  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, yks - 
29. prosince 2018
22:33

Smrtelné následky měl střet rychlíku vjíždějícího okolo 19. hodiny do Ejpovického tunelu na Plzeňsku s mladou ženou, která se mu z dosud nezjištěných příčin postavila do cesty. Náraz, k němuž v tunelu došlo v sobotu okolo 19. hodiny, neměla naději přežít. 

Je to první srážka s vlakem na tomto místě od doby, co byl Ejpovický tunel na okraji západočeské metropole otevřen poté, co byl opětovně zprovozněn. Provoz byl zhruba dvě hodiny veden jen po jedné ze dvou traťových kolejí.

Podle informací se nehoda stala kolem 19:00. Z jízdního řádu vyplývá, že osudným se ženě stal patrně Západní expres. Ten vyjel z Prahy a měl do Plzně dorazit v 19:10.

Žena vstoupila do tunelu, který tvoří dva tubusy, ze Zábělské ulice v Plzni na Doubravce. „Náš lékař na místě události, bohužel, mohl jen konstatovat smrt a byl povolán koroner,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Veroniky Albrechtové.

„Na místě je služba kriminální policie. Vyšetřování je teprve na začátku. Zatím nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ řekla mluvčí krajské policie Hana Rubášová. Pohlaví nespecifikovala, ale podle informací ČTK je obětí mladá žena.

ČD na webu uvedly, že provoz byl obnoven bez omezení ve 21:50.

offline ( 30. prosince 2018 09:31 )

 To je ten tunel, kam se nemela dostat ani kuna aniz by zpusobila poplach?

Zobrazit celou diskusi