Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

»Jídlo mě zabíjí!« Šokující snímky ukazují život obézního muže, který svůj boj s váhou prohrál

Autor: lm - 
10. září 2017
06:29

Celý život bojoval s obezitou a bohužel prohrál. Američan Hector Garcia Jr., který vážil bezmála 300 kilo, nakonec přejídání podlehl. Jeho boj poslední roky sledovala i fotografka Lisa Krantz.

Hector Garcia Jr. z Texasu vážil nejvíce 288 kilogramů a kvůli obezitě ho trápily velké bolesti a deprese. Roky se snažil shodit váhu, ale kvůli jojo efektu často skončil tam, kde začal. Například v roce 2000 podstoupil bandáž žaludku a zhubl téměř 181 kilo! Zanedlouho ale znovu přibral, protože prý "neuměl jíst jako normální člověk".

"Můj život je varovný příběh. Přejídám se, protože jídlo mě nikdy neodmítne. Ale pravdou je, že mě teď ve skutečnosti odmítá, protože mě zabíjí. Bude mě odmítat až do okamžiku, kdy mi vezme život," přiznal Hector v roce 2010 novinářům deníku San Antonio Express-News.

Fotografka Lisa Krantz sledovala jeho boj s váhou poslední čtyři roky a její série zaznamenává, jak přejídání zničilo muži tělo a učinilo i jednoduché každodenní úkony nemožnými. Hector potřeboval při koupání pomoc matky a měl problém sám i chodit.

Před pěti lety museli lékaři nahradit Hectorovi kolenní klouby, které byly zničeny kvůli jeho tloušťce. Aby mohl operaci podstoupit, musel Hector zhubnout skoro 160 kilo. Bohužel ale zákrok provázely komplikace a Hector poté nebyl schopný cvičit a opět hledal útěchu u jídla.

Koncem roku 2014 Hector svůj boj definitivně prohrál. Texasana tou dobou sužovaly dýchací problémy a 8. prosince vydechl naposledy. Přesná příčina smrti není známa, ale v té době vážil kolem 230 kilo. Na jeho snímky z posledních let se podívejte v galerii pod článkem.

Video: Půltunová Egypťanka po operaci »zhubla« o 250 kilogramů

Video  Půltunová Egypťanka po operaci »zhubla« o 250 kilogramů  - YouTube/Save Eman Cause
Video se připravuje ...

jiznicechy ( 10. září 2017 12:58 )

Souhlasím s Vámi. Lékaři říkají, že zvládnout závislost na jídle je podstatně těžší, než zvládnout závislost na alkoholu, protože jíst musíte každý den a oni nemohou přestat jíst tak, jako alkoholici přestat pít. Musí s tím bojovat každý den - klobouk dolů před těmi, kteří to zvládli.

sores ( 10. září 2017 11:48 )

Tyto lidi mají diagnózu pro psychiatra a dietologa. Musí být pod neustálou Dr.kontrolou jako nemocný člověk a to už celý život. Je to porucha mozku, ten vysílá signály, je to náš šéf!

havran2 ( 10. září 2017 10:36 )

Co chtěl,to má ! ! !

Rony237 ( 10. září 2017 09:28 )

Jídlo mají rádi víc než sebe ..každý si je strůjcem svého zdraví i štěstí

villon ( 10. září 2017 09:26 )

Tlusťoši smrdí. Jinak to bývají fajn lidi, ale ta nemožnost higyeny ( třeba vytřít si zadek prostě nedosáhnou) je dost společensky handickapuje.

Zobrazit celou diskusi