Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Průvan u Zemana. Na Hradě končí zkušený mluvčí, kdo ho nahradí?

Autor: ČTK, sova - 
30. června 2020
19:55

Z funkcí na Pražském hradě zhruba po 14 letech odchází mluvčí Správy Pražského hradu David Šebek. Oznámil to v úterý ČTK. V pozici mluvčího ho od 1. července nahradí bývalý redaktor domácího zpravodajství Českého rozhlasu-Radiožurnálu Jan Pastor.

Šebek řekl, že odchází na vlastní žádost po dohodě se zaměstnavatelem. Od podzimu 2006 byl 11 let tiskovým specialistou Kanceláře prezidenta republiky pro Správu Pražského hradu. Mluvčím správy se stal v říjnu 2017. Pastor po odchodu z Radiožurnálu poslední dva roky pracoval v komunikačních agenturách.

Bývalý mluvčí Správy pražského hradu David Šebek pózuje před obrazem Marie Terezie s rodinou Bývalý mluvčí Správy pražského hradu David Šebek pózuje před obrazem Marie Terezie s rodinou | Facebook David Šebek

Během působení v Kanceláři prezidenta republiky (KPR) byl jeho blízkým kolegou mluvčí prezidenta republiky a zároveň ředitel tiskového odboru KPR Jiří Ovčáček. Ten vedení oddělení v květnu 2014 převzal po bývalé Zemanově mluvčí Haně Burianové a od té doby je pevným pilířem hradního koloritu kolem prezidenta Zemana.

Jiří Ovčáček (mluvčí prezidentské kanceláře) na tiskové konferenci Jiří Ovčáček (mluvčí prezidentské kanceláře) na tiskové konferenci | Blesk:Jakub Poláček (Blesk)

Pražský hrad patří mezi nejnavštěvovanější české památky. Ročně do jeho areálu přijdou více než dva miliony lidí. Správa Pražského hradu je příspěvková organizace, jejím zakladatelem je Kancelář prezidenta republiky. Stará se o majetek a kulturní, společenské a podnikatelské činnosti v areálu Pražského hradu. Zajišťuje také údržbu a rozvoj Pražského hradu a prezidentského zámku Lány.

krapotkin ( 30. června 2020 23:24 )

Nahradí ho zase jiný tlučhuba.

krapotkin ( 30. června 2020 23:21 )

Nahradí ho zase jiný tlučhuba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa