Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš dostane metál od Zemana? Za boj proti korupci ho navrhl člen ANO

Autor: simao, ČTK - 
22. srpna 2018
13:18

Andrej Babiš (ANO) stanul v čele vládní protikorupční rady. Prý je nezkorumpovatelný, hájil se. Právě za boj proti korupci přitom pro něj požaduje státní vyznamenání okresní organizace ANO v Písku, uvedl iDnes.cz. Návrh velebící Babiše i za boj proti rozkrádání státního majetku inicioval prý jeden z členů ANO Václav Makrlík.

„Vážený pane prezidente České republiky, využívám tímto svého občanského práva a dovoluji si Vám navrhnout a doporučit, abyste u příležitosti stého výročí vzniku Československé republiky udělil panu Andreji Babišovi, předsedovi vlády České republiky, příslušné státní vyznamenání,“ stojí v dopisu Václava Makrlíka, který písecké ANO zveřejnilo na svých stránkách. 

Protivínský politik navrhuje Zemanovi vyznamenat premiéra Babiše „za jeho celoživotní boj proti rozkrádání státního majetku a s tím spojenou korupcí, za vnitrostátní politickou stabilizaci českého státu, o kterou se zasloužil zformováním vlády, která, přes nesmírné obstrukce, získala důvěru Poslanecké sněmovny ČR a za výrazné zviditelnění českého státu na mezinárodní politické scéně“.

Video  Ohlušující pískot na Babiše: Hanba! Estébáky nechceme! Pietu narušila demonstrace.  - Jakub Veinlich, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Lidé poslali Zemanovi 214 návrhů

Návrh prý Makrlík prezentoval na sněmu píseckého ANO již v lednu a všichni přítomní členové souhlasili. Zemanovi pak člen ANO popřál hlavně zdraví, aby mohl odolávat tlaku, který je na něj vyvíjen.

Lidé prezidentu Zemanovi přitom poslali 214 návrhů na udělení státních vyznamenání. Je to o téměř 20 více než před rokem. „Pan prezident obdržel od občanů 214 návrhů. Jde tedy o mírný nárůst oproti loňskému roku, což lze vysvětlit faktem, že si letos připomínáme 100 let od vzniku ČSR,“ uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček ČTK. Návrh vyznamenat Babiše nyní nekomentoval. Vedle občanů již prezidentovi své odhlasované návrhy zaslali jak poslanci, tak i senátoři.

Video  Zeman předal metál Troškovi, Vondráčkové, Sáblíkové i Nohavicovi!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Babiš šéfem vládní rady proti korupci

Ke zveřejnění dopisu, kterým navrhuje člen ANO Babiše na vyznamenání, přitom dochází k době, kdy vláda právě v oblasti boje proti korupci udělala jednu změnu. Na dnešním jednání se totiž shodla, že předseda vlády bude v budoucnu vždy v čele Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí. A to i v případě, kdy koordinací boje s korupcí pověří někoho jiného.

Některé opoziční strany v minulých týdnech kritizovaly, že v čele rady je Babiš, který je stíhaný kvůli údajnému dotačnímu podvodu v případu Čapího hnízda. Babiš tento týden řekl, že předsedou je a bude.

Právě Babiš již nyní radě předsedá, za což schytal kritiku Miroslava Kalouska (TOP 09) a dalších opozičních politiků. Naposledy byl vedením rady pověřen ministr spravedlnosti z vlády premiéra Bohuslava Sobotky a Babišovy první vlády Robert Pelikán (ANO). Na jeho nástupkyni Taťánu Malou (ANO) ani Jana Kněžínka (za ANO) – který nyní bude místopředsedou rady – se pověření nevztahovalo, takže se předsedou rady stal Babiš.

Premiér přitom sám sebe označuje za neúplatného. „Andrej Babiš nikdy nepochopí, že neúplatnost není dána mírou osobního bohatství, ale osobní morálkou. Nepochopí to právě proto, že celý svůj život se choval korupčně. Koneckonců, byl v tom vychován. Seznamte se s předsedou Rady proti korupci,“ zkritizoval Kalousek šéfa ANO. Právě pro Babiše je však Kalousek „symbolem korupce“.

willi48 ( 23. srpna 2018 10:34 )

Bože, jak dojemné !! Zřetelně to vidím : Bureš, slunce naše jasné, celý v bílém jako Limonádový Joe přijíždí na koni a osobně ty dva gaunery zatýká. Bůh opatruj našeho guru, zloděje, podvodníka, lháře a udavače Bureše. Prostě žádné hrdinství, Bureš pouze aktivně likviduje konkurenci, zloděj v revíru jednoduše jiné zloděje nesnese. To je celá pravda o Burešově "boji" proti korupci. Je to hnus, velebnosti.

pekaaaros ( 22. srpna 2018 18:25 )

No říkejte si v Práglu co chcete, ale u nás na malý pr.eli jsme měli takový dva gaunery, co podnikali stylem "předražíme, nahrabeme, okrademe, podplatíme" nikdo na ně nemohl, měli známý všude a všechno si dovolili a jedinej, kdo na ně po 15 letech platil, byl .. světe div se .. Babiš. Oba maj po žížalkách, oba seděj a na oba si spravedlnost došla. Nechci tvrdit, že každej, kdo nesnáší Babiše, musí být stejnej gauner jako tihle dva, ale určitě se mezi vámi najdou podvodníci a zlodějíčci, co prostě nemají rádi, když jim někdo snižuje životní úroveň tak, že si došlápne na jejich zlodějny.

defka666 ( 22. srpna 2018 16:29 )

Blbý jsou jen ti co volíli tohle prase zmr dmana a agenta bureše.

simonaprdelata ( 22. srpna 2018 16:26 )

Medajle za zpronevereni nekolik desitek milionu na firmach co jakoby zbankrotovali

willi48 ( 22. srpna 2018 15:54 )

Strašné na tom je, že to písečtí mysleli úplně vážně. Strašné na tom je, že tento blbej národ (alespoň jeho 30%-ní menšina) je schopen tomuto návrhu nadšeně tleskat. A že blb na hradě je schopen takovému nesmyslu vyhovět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa