Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Náčelník horské služby po kolapsu na Sněžce zemřel. Na místě ho oživoval exministr Heger

Autor: všm, ČTK - 
11. října 2017
11:30

Náčelník Horské služby Krkonoš Adolf Klepš (53), který zkolaboval během tradičního výstupu TOP 09 na horu, bohužel zemřel. Uvedla to ministryně Karla Šlechtová (ANO). První pomoc mu na místě poskytoval exministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09).

Klepš ležel ve fakultní nemocnici v Hradci Králové od 1. října v kritickém stavu poté, co zkolaboval při předvolebním výstupu TOP 09 na Sněžku. O úmrtí ve středu informovala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Upřímnou soustrast rodině a pozůstalým náčelníka Horské služby Adolfa Klepše. Je mi to velmi líto. Děkuji za jeho práci, kterou odvedl,“ uvedla Šlechtová na Twitteru. Její ministerstvo je zřizovatelem Horské služby ČR.

Třiapadesátiletého náčelníka horské služby zřejmě na nejvyšší české hoře postihla srdeční slabost. První pomoc mu poskytl přímo na Sněžce bývalý ministr zdravotnictví a lídr hradecké kandidátky TOP 09 Leoš Heger. 

„Mohu potvrdit, ze jsem pana Klepše dnes skutečně pomáhal ošetřovat. Když se mu udělalo nevolno, museli jsme ho resuscitovat. Jestli šlo o infarkt, nešlo hned na místě určit,“ uvedl pro Blesk.cz po incidentu Heger.

gabreta ( 11. října 2017 17:43 )

Zachraňovat mne Heger z toho "Bratrstva kočičí pracky", tak to taky nerozdejchám!! To se Kalousek určitě vožral už v základním táboře co?

verca21 ( 11. října 2017 14:04 )

Upřímnou soustrast rodině.

doktormediciny ( 11. října 2017 13:20 )

4552.. On Vas otec byl zrejme jinak geneticky vybaven. Pri svem narozenio dostal urcitou genetickou informaci, ktera je skryta v desoxyrybonukleove kyseline. Ovsem Lysenko tvrdi neco jineho. Treba i NIk Zednik

4552 ( 11. října 2017 12:09 )

Je mi ho líto.Upřímnou soustrast.Z tohoto je vidět že všechno co se pořád mele nemá cenu.Každý člověk je jinak stavěný. co jedněmu nevadí druhý na to zemře.Muj tatínek kouřil celý život žil aktivně až do konce a zemřel v 90 letech.Není nikde zaručeno že ti co běhají jak blázni že budou zdraví.Člověk má mít své hranice protože je individuální.V 53 letech zemřít je velmi smutné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa