Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bělobrádek vyrazil se ženou na vztahový seminář. „Máme víkendové manželství,“ přiznal

Autor: Zuzana Štíchová - 
30. srpna 2017
05:57

Nevšedním způsobem se předseda lidovců Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) postavil k tomu, že s rodinou, podobně jako většina jeho kolegů, tráví poměrně málo času z důvodu pracovního vytížení. S manželkou i všemi třemi dětmi odjel na týden na „utužovací seminář“. Je to podle něj potřeba, když řada politických manželství končí krachem. Posledním z politických špiček byl například premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který v červnu přiznal, že se od rodiny odstěhoval.

Není v tomto směru naivní. Stačí mu podívat se kolem sebe, například do premiérských kruhů. Ze zvolených předsedů vlád se rozvedli nebo odešli od rodiny čtyři z posledních pěti – Jiří Paroubek, Mirek Topolánek, Petr Nečas i Bohuslav Sobotka. Politika zkrátka manželstvím, především kvůli minimu času s rodinou, příliš nepřeje. Pavel a Jana Bělobrádkovi se i proto na doporučení rodiny rozhodli svůj vztah utužovat.

My nejsme standardní manželství, ale spíš takové víkendové, kde manželka dělá tátu i mámu. Jsme samozřejmě probírali, jak některé věci řešit a jakým způsobem spolu komunikovat. Máme zase třeba takovou paradoxní výhodu, že někdy se ani nestihneme pohádat,“ poznamenal k tomu Bělobrádek.

S celou rodinou tak vicepremiér vyrazil na týden na kurz Manželská setkání pořádaný jednou z neziskových organizací. „Občas se pohádáte, nebo máte nějaký jiný problém, tak aby se ty věci otevřely, abyste si o nich promluvili a abyste také sdíleli zkušenost s jinými. Je to systém, který vznikl ve Skandinávii, kdy tam došlo k vysoké rozvodovosti,“ přiblížil cíl předseda KDU-ČSL.

„Vlastně kromě Vánoc tohle byl druhý týden, kdy jsme byli spolu sedm dní v kuse,“ přiznal Bělobrádek, který pendluje mezi Náchodem, kde má rodinu, Prahou, kde úřaduje, a zbytkem republiky či zahraničím, kde se účastní nejrůznějších akcí a jednání.

Bělobrádek má tři děti. Nejmladší Marušce není ještě ani rok, Anežce jsou tři a Josefovi pět. Bělobrádek má tři děti. Nejmladší Marušce není ještě ani rok, Anežce jsou tři a Josefovi pět. | Archiv Pavla Bělobrádka

Byli jsme tam se všemi třemi dětmi. Jim se tam líbilo, byl tam pro ně skvělý program. Ze stovky dětí pouze dvě dostala žihadla a obě byly moje, tak nevím, jestli to nebylo spiknutí tradičních politických stran. Možná, že to byl i nějaký koaliční podraz,“ žertoval v narážce na stížnosti předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

Na kurz je nasměrovali rodiče jeho manželky, kteří se ho dříve účastnili. Poprvé tam byli Bělobrádkovi loni. „Loni jsme byli poprvé, moc se nám to líbilo, prožili jsme druhé líbánky, takže jsme jednoznačně chtěli jet znovu,“ pochvaloval si Bělobrádek. „Když vidíte, kolika politikům se rozpadne manželství, kolik je rozvedených, kolik je odloučených, tak to samozřejmě má svůj význam. Vytížení časové je obrovské. Určitě je to dobrá věc a můžu to doporučit každému, jezdí tam páry věřící, nevěřící, jak jsem pochopil i páry nesezdané a jezdí tam páry všech generací. Třeba tam byli i rodiče a děti,“ doplnil.

Bělobrádek má tři děti. Nejmladší Marušce není ještě ani rok, Anežce jsou tři a Josefovi pět. Bělobrádek má tři děti. Nejmladší Marušce není ještě ani rok, Anežce jsou tři a Josefovi pět. | Archiv Pavla Bělobrádka

Rakušan čeká dítě, Skopeček do toho „praští“

Před sněmovními volbami se rozpadlo manželství premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ten v červnu přiznal, že se od své ženy a dvou synů odstěhoval. Sám začátkem roku přiznal, že pochází z rozvrácené rodiny. „Já sám jsem vyrostl v rozvedené rodině,“ prohlásil během interpelací ve Sněmovně.

Opačným směrem se hodlá vydat nejmladší poslanec ODS Jan Skopeček. Ten si svoji snoubenku Lucii hodlá vzít podle informací Blesk.cz v polovině září. 

Skopeček to ale vzal z opačného konce. Nejdříve si s přítelkyní vybrali termín sňatku, až pak se rozhoupal a Lucii oficiálně požádal o ruku. „Čekala jsem docela dlouho, už jsem se bála, že to Honza do té svatby ani nezvládne,“ řekla Blesk.cz v rámci seriálu Osoba blízká.

Místopředseda STAN, starosta Kolína a jednička kandidátky ve Středočeském kraji Vít Rakušan se zase před volbami těší na potomka. Syn se mu má narodit právě kolem termínu celorepublikového hlasování, tedy kolem 20. října. Z prvního manželství už má dceru Agátu.

Video  Porod v době voleb: Kandidát do Sněmovny Rakušan už o jedno dítě přišel.  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

zednik ( 30. srpna 2017 12:39 )

Prostě taková zotavovna ROH . Dnes se tomu říká vztahový seminář?

byvalyvoliccssd4 ( 30. srpna 2017 08:25 )

Proboha, ono se to množí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa