Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslanec Huml prý chápe džihádisty. Sociální demokraté nad tím kroutí hlavou

Autor: val - 
14. září 2015
19:13

Poslanci ČSSD příliš nesdílí poslední názor svého kolegy Stanislava Humla na adresu džihádistů, kteří zařadili Českou republiku mezi znepřátelené země. Podle Humla nás islamisté považují coby spojence Západu za vrahy a my bychom v jejich situaci nebyli jiní. Oslovení poslanci byli v komentářích k tomuto výroku zdrženliví, většinou ho odmítli.

„Já si to nemyslím – na rozdíl od kolegy Humla – ale nemyslím si, že by bylo třeba víc jeho výroky komentovat. Jsou to jeho výroky,“ vyjádřil se pro Blesk.cz šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák ke slovům svého stranického podřízeného, který je svými kontroverzními výroky proslulý.

Naposledy na sebe upozornil minulý týden, když reagoval na skutečnost, že časopis džihádistů označil Česko za stát, který se zapojil do „nové křižácké koalice“. „Sice říkáme: ‚My jsme to nebyli,‘ ale Francie, Itálie a USA jsou našimi partnery a spojenci. Chaos způsobil tisíce mrtvých a sebral domov milionům. Mají nás za vrahy. Nebyli bychom jiní,“ prohlásil Huml pro Blesk.cz.

Tejc: Ponechme ve sbírce Humlových výroků

S jeho slovy nesouhlasí ani poslanec Jan Chvojka (ČSSD). „Nemyslím si, že Česká republika způsobila kdekoliv jakýkoliv chaos či se na něm podílela. Zařazení na seznam podle mého souvisí s tím, že jsme loajální součástí tzv. Západu. Nebýt jeho součástí by nebylo ovšem prozíravé, ať už morálně, tak ekonomicky,“ řekl Blesk.cz Chvojka.

Další sociálnědemokratický poslanec, Jeroným Tejc, se k výroku postavil rezervovaně. Podle něj je třeba si uvědomit, že západní mocnosti skutečně nepřispěly ke zklidnění situace v zemích severní Afriky, jak říká Huml, nicméně výrok samotný by „ponechal ve sbírce výroků kolegy Humla, které jsou mnohdy radikální“.

Poslanec Vítězslav Jandák uvedl, že respektuje názor každého člověka, spíš nechápe, proč se Česká republika ocitla na zmíněném seznamu. „Nikdy jsme se nezúčastnili žádných konfliktů na Blízkém východě, ani v současné době se toho neúčastníme, nemají důvod se o nás takhle vyjadřovat,“ reagoval.

mafra ( 15. září 2015 08:30 )

Co asi tak čekáte od komunisty,dnes socana a policajta,ten prostě nikdy nemůže být normálním člověkem stejně jako jeho soukmenovci.

y1xcvbnm ( 15. září 2015 07:41 )

Potřebuje se zviditelnit a tak pouší bludy z huby. Už dlouho nebylo slyšet o tom co dělá bývalý ministr Besser.

stanislavhahn ( 15. září 2015 07:38 )

Také bych ho chápal z ocelovou špici v botě.......

hu11 ( 15. září 2015 06:52 )

Huml je vypatlanej blázen a blb

jir-ka ( 14. září 2015 20:48 )

Já zase chápu pana poslance Humla , že je to VELKÝ KRETÉN .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa