Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Už si ťukají na čelo: Škromachova selfie z Terezína zaujala svět

Autor: šim - 
28. ledna 2015
15:27

„Politik si během vzpomínkové akce udělal rozesmátou selfie v nacistickém koncentráku,“ píše titulek na britském serveru Mirror. Česká republika o sobě opět dala vědět. Ministr zahraničí Zaorálek brzo nebude mít co na práci, o propagaci Česka se nyní postaral Zdeněk Škromach. Děkujeme…

Britský web píše, že Škromacha, člena České strany sociálně demokratické, při pořizování fotky zachytila televize. Jako důkaz přidal přímo snímek se zdůrazněným detailem jeho mobilu v pietním zástupu pozvaných hostů a do spoje k tomu pro ilustraci dodal další Škromachova archivní selfíčka – jedno před památníkem obětem nacismu a druhé s prezidentem Zemanem pod obrazem T. G. Masaryka.

„Nefotil jsem selfie, fotil jsem si dokumentaci z akce, jako vždy a stejně jako mnoho dalších,“ hájil se po akci při dotazu Blesk.cz Škromach a Mirror toto vysvětlení převzal, stejně jako komentáře některých znechucených Čechů. „Je to ještě větší idiot, než jsme mysleli,“ cituje Mirror uživatele Michala Bláhu.

Mirror pro své čtenáře citoval také vyjádření šéfa sněmovny Jana Hamáčka.  „Ten průvod alejí nebyl součástí pietní akce. Nejprve se odhalil pomník a pak se přesouvalo do stanu, kde se konal pietní akt. Toto je myslím fotka na přesunu z jednoho místa na druhé, takže si nemyslím, že se něco stalo,“ vysvětloval Hamáček iDNES.cz.

milan1959 ( 29. června 2015 12:52 )

Ten Škromach, nebo jak se to jmenuje, utekl zřejmě z Jedličkova ústavu ?!?

dzery ( 29. ledna 2015 11:24 )

Ti už to mají v krvi...

salto ( 29. ledna 2015 08:38 )

tgbb. ( 29. ledna 2015 08:32 )

A ty jsi jen obyčejný hulvát jako každý komouš.

tgbb. ( 29. ledna 2015 05:42 )

Když se ten socanský dobytek neumí chovat, tak mají úlovek jistý...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa