Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miss Žídková starostkou Kravař? Blesk.cz prozradila, proč šla do politiky!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
24. října 2014
05:15

Slavná misska Monika Žídková (37) utkvěla všem v paměti jako Miss Europe 1995. Představila se i ve StarDance 2007. Vedle toho je dvojnásobnou matkou. V roce 2014 se však může objevit ve zcela nové roli. Jako starostka Kravař, kde uspěla v komunálních volbách! Blesk.cz prozradila, kdy a proč vstoupila do politiky a jak volební klání prožívala.

Jméno Monika Žídková byste však na volebních lístcích hledali zmarně. Magistra Monika Brzesková však byla na 2. místě kandidátky hnutí Za Kravaře prosperující. Co známou českou krásku přitáhlo do politiky? "V Kravařích žiji odmalička a chci tu zůstat i dál, nemám v plánu se nikam stěhovat. A není mi lhostejné, co se tu děje. Byla jsem oslovena, tak jsem do toho prostě šla," prozradila Miss Europe 1995 Blesk.cz.

V komunální politice však zdaleka není zelenáčem. "V zastupitelstvu Kravař figuruji již osmým rokem. Je mi zřejmé a jasné, kde jsou tíživé body," upozorňuje Žídková, že nejde o případ, kdy by člověk jen propůjčil tvář nějakému projektu či hnutí.

Čeho by chtěla dosáhnout? "Město celkově hezky vzkvétá, myslím však, že by se mu dalo ještě pomoci. Třeba v oblasti kultury. Důležité je také pokračovat v rozjetých projektech, dotáhnout je do zdárného konce," myslí si kráska, která si zatančila i ve druhé sezóně StarDance společně s tanečním partnerem Janem Halířem. Patřili tehdy v favoritům soutěže, Halíř však utrpěl zranění při nehodě, což jejich pouť soutěží ukončilo...

V Kravařích upekli koalici

To však již odnesl čas. Stejně jako vítězství v Miss ČR i Miss Europe, která se konala v tureckém Istanbulu. Žídková se však nyní soustředí na slezské Kravaře, kde pracuje jako učitelka mateřské školy. Slavné jméno ji však ve volbách patrně přece jenom pomohlo. "Myslím si, že mě lidé mají stále spojenou s výhrou. Ale za těch 19 let již člověk dokázal i jiné věci," řekla Blesk.cz Žídková, která by ráda, aby se v Kravařích realizoval především projekt školního a sportovního areálu.

Ve městě na Opavsku přitom vyhrálo hnutí Za Kravaře prosperující jednoznačně - s 22,4% hlasů. Koalici sjednalo s ODS, KDU a Nezávislými. Jednání o novém starostovi však stále ještě probíhají. A spekuluje se právě o Žídkové! "Je to stále ještě ve hře, jednání ještě nejsou uzavřena," upozorňuje. 

Jak ale Žídková vůbec prožívala samotný úspěch ve volbách? "To jsou takové ty příjemné chvilky, pak ale nastane realita, která vás vrátí zpátky na zem," pokračuje česká kráska. Má však jasno. Nechce především zklamat lidi, kteří vyrazili volit. A které potkává v Kravařích na ulici.

Podpory si samozřejmě váží, nejen pro sebe, ale i pro celé hnutí. Jeho lídrem je přitom další známá tvář - bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik! "Já si myslím, že je to velmi schopný člověk. On zastává funkci místostarosty a pod jeho vedením se toho hodně povedlo," tvrdí Žídková, která se vdala za podnikatele Petra Brzesku a společně vychovávají děti Nikol a Davida.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marlen52 ( 24. října 2014 12:31 )

ale pořád ji to sluší na politiku je ji škoda

salto ( 24. října 2014 10:57 )

Řekl jí někdo, že politika není o tom, jak daleko dokáže dát nohy od sebe

sores ( 24. října 2014 10:43 )

Nejlepší a výnosné zaměstnání na světě, vstoupit do politiky a do šoubyznysu.Viz naše politiky, všichni jsou ve vatě, zrovna tak ti v šoubyznysu i když neustále bědují jak mají málo.

88ww ( 24. října 2014 09:02 )

dáma má příjmení židková

frantacizek ( 24. října 2014 08:06 )

ti obyvatelé Kravař musí být pěkní neandrtálci, když těmto nevidí pod kapotu a jen sledují, že má obec nový chodník, možná za miliardu oni tihle rádi zvelebují, akorát to pak stojívá 5x,10x tolik co jinde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa