Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec primátora Hudečka a jeho náměstka: Mejdan s kmotrem a hádky jim zlomily vaz

Autor: ČTK, oj - 
15. října 2014
09:59

Pražský primátor Tomáš Hudeček a předseda pražské TOP 09 Jiří Vávra rezignovali. Nechtějí prý poškozovat dobré jméno TOP 09. Jejich spor se vyhrotil poté, co Blesk.cz zveřejnil Vávru na narozeninové party s kmotrem Hrdličkou.

TOP 09 pod vedením Hudečka skončila ve volbách v Praze těsně druhá za vítězným ANO. Vávra tento výsledek označil za prohru TOP 09. Už v pondělí naznačil, že je na vině lídr, tedy Hudeček. Primátor zase vyzval svého rivala Vávru k odchodu ze strany. Stalo se to v úterý poté, co Blesk.cz zveřejnil fotografie Vávry z narozeninové oslavy s kmotrem Tomášem Hrdličkou. (Více ZDE>>)

Povolební situaci v Praze navíc rozvířila i informace šéfa ANO Andreje Babiše, který v pondělí oznámil, že se Hudeček před časem ucházel o možnost vést pražskou kandidátku ANO. Primátor to odmítl. Řekl, že dostal nabídku, kterou ale odmítl.

Předsednictvo TOP 09 ustanovilo nový tým koaličních vyjednavačů, v němž oba odstoupivší nahradí místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek a náměstci primátora Václav Novotný a Jiří Nouza.

"Pochopil jsem, že pokud v tak vyhrocené situaci nesložím funkci, tak to neudělá ani Tomáš Hudeček," uvedl dosavadní šéf pražské TOP 09. "Byl bych velice obezřetný z hlediska dalších kontaktů Hudečka s ANO," dodal.

Podle Kalouska byla rezignace obou politikou jejich vlastním rozhodnutím a nikdo z vedení ji nepožadoval. "Strana je sjednocena, je zbavena vnitřních sporů, a je tedy v Praze významně posílena, protože to, co každou stranu nejvíce oslabuje, jsou její vnitřní spory," řekl novinářům první místopředseda TOP 09. Očekává, že Hudeček "dodrží smlouvu s voliči" a v zastupitelstvu hlavního města bude postupovat ve shodě s TOP 09. Odchodu dalších členů ze strany v Praze se Kalousek neobává.

annakarenina ( 15. října 2014 14:32 )

Nejak se jim ta stopka sype.

gabreta ( 15. října 2014 14:29 )

Syrečky se dělají v Lošticích!

krtekub ( 15. října 2014 14:25 )

Vrať se dělat Olomoucké syrečky. Budeš pro tuto zem prospěšnější.

petr11 ( 15. října 2014 13:55 )

.....za totáče by byl již tajemníkem a Kalousek také

gabreta ( 15. října 2014 13:33 )

Nějak se to chemikovi Mirkovi v TROPce se.re! Nejvyšší čas oslovit zase nějakýho Kolowrata nebo Lobkowicze a začít zakládat novou a zase "poctivou a čisttou" stranu. Začíná mu jít z tlustejch do tenkejch a nakonec by se musel vrátit ke zkumavkám! Konečně Kalousek začíná dělat něco pro stát!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa