Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Desítky tisíc nových pracovních míst: Nezaměstnaní by mohli dle Haška uklízet lesy

Autor: shp - 
3. dubna 2013
07:58

Podle ČSSD By mohlo v Česku přibýt několik desítek tisíc nových pracovních míst. Dosud nezaměstnaní by podle jihomoravský hejtman Michal Hašek. Řekl to deníku Právo.

Státní podnik Lesy České republiky by se tak rozrostl nejvíc za svoji existenci. Nezaměstnaní by podle návrhu po dva až tři roky čistili české lesy, které jsou v porovnání vyspělými západoevropskými zeměmi od hranic v nesrovnatelně horším stavu. Lesy by to mohly zvládnout samy, aniž by nárokovaly nějaké finanční prostředky od státního rozpočtu.

Lesy České republiky mají naspořeny 10 miliard

Podle Haška jde o součást programu ČSSD pro příští parlamentní volby. „Jako stínový ministr zemědělství dobře vím, že tento strategický státní podnik má naspořeny finanční prostředky ve výši, řekněme, deseti miliard korun, a pokud nenastane krize v obchodu se dřevem, je schopen vydělat ještě další miliardy. Část těchto peněz by mohla být použita na aktivní politiku zaměstnanosti v této oblasti,“ řekl Hašek listu. „Společenský užitek je zřejmý,“ dodal.

itartas ( 8. dubna 2013 08:38 )

ale o to přece vůbec nejde, koho by tím naštval, tady jde o ten princip jeho uvažování...

aksura ( 6. dubna 2013 09:39 )

hnusoba ( 4. dubna 2013 15:09 )

Tak pan Hašek se trdičně POSRAL v kině.

itartas ( 4. dubna 2013 14:18 )

uklízet lesy bych doporučila v rámci odtučnění celé poslanecké sněmovně včetně pana nadlesního z Rakous (možná to byl jeho nápad, v lesích jeho pana tatíčka polomy uklízeli vždy muklové z nedalekého lapáku), že by viděl i pan Hašek příležitost, jak využít nezaměstnaný český lid stejně? Nakonec pro ně nezaměstnaný nebo mukl je jedno a totéž, řekla bych.

itartas ( 4. dubna 2013 14:13 )

je to sprosťák nejtěžšího kalibru

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa