Vedení firmy se s odboráři dohodlo na zvýšení hodinové tarifní mzdy o deset korun a o pět korun se zvedne osobní hodnocení. Pro řidiče autobusů či tramvají, jejichž průměrná mzda se pohybuje kolem 25.000 až 27.000 korun, to znamená zvýšení mzdy až o desetinu. "K dalšímu navýšení mezd ve stejné výši dojde také od 1. ledna 2020," doplnila Poršová. Příspěvek na penzijní připojištění se podle ní zvýší o polovinu z 500 na 750 korun a stejně se zvýší měsíční příplatek za odpracovaný fond pracovní doby.

Ostatní benefity, které podnik s odbory dojednal už v minulosti jako například pět týdnů dovolené, příspěvek na stravování nebo zlevněné jízdné pro zaměstnance i jejich rodinné příslušníky, zůstávají v platnosti i pro další léta. "Věříme, že nová kolektivní smlouva zaměstnance potěšila, motivuje nové a přispěje k tomu, aby se zaměstnancům DPMLJ zase o něco zlepšily pracovní podmínky," řekl předseda odborové organizace Zdeněk Leszkoven.

Dopravní podnik je největší společností ve vlastnictví Liberce, sousední Jablonec je menšinovým vlastníkem s 0,38 procenta akcií. Firma má od června nové tříčlenné představenstvo složené z manažerů, jedním z důvodů změny je vyšetřování předchozího vedení kvůli podezření z dotačního podvodu. Dopravní podnik proto přešel na takzvaný německý model řízení, kdy v představenstvu jsou manažeři a politici zasedají jen v dozorčí radě. Firma s půlmiliardovým obratem zaměstnává zhruba 400 lidí. V roce 2016 skončila podle obchodního rejstříku ve ztrátě 17,472 milionu korun. Loňské údaje zatím k dispozici nejsou.