Exponáty v rodinném zařízení jsou rozmístěny na ploše více než 1000 metrů čtverečních, prezentují běžný život z období 50. až 90. let minulého století a techniky států bývalé RVHP. "Přes zimu jsme rozhodně nezaháleli. Doplnili jsme velké množství exponátů, zavedli jsme nové popisy veteránů, rozšířili jsme výstavní plochy a zřídili nové sociální zařízení," uvedl Fajtl. Doplnil, že návštěvníci na venkovní ploše najdou i dobový stánek PNS, dětské hřiště, camping nebo třeba původní čerpací stanici.

Samotné retro muzeum je v prvním patře hospodářské budovy. Výstava je rozdělená do tematických sekcí. Návštěvníci zde naleznou více než 600 rádií, 100 televizí, stejný počet vysavačů, pračky, sporáky, hračky, hry či kočárky. K vidění je i kompletní hospoda nebo koloniál včetně autentických potravin, drogerie, obchod Baťa s exponáty od střevíčků až po cvičky, školní třída, dobová kuchyně nebo třeba obývací pokoj.

Veterány zájemci najdou v kryté expozici i na venkovních plochách, vystaveny jsou osobní i nákladní vozy, traktory či další technika. Ke zhlédnutí jsou značky jako Trabant, Wartburg, Tatra, Gaz, Volha či Škoda.

Tento rok se výstavní plocha rozšíří o dalších 300 metrů čtverečních, v plánu je otevření nové stálé expozice historie zemědělství nazvané "Od zasetí po sklizeň". Muzeum v ní ukáže stroje, kočáry, povozy, dílny a další potřeby života na statku. Muzeum zahájilo provoz loni na začátku července. Otevřeno je každou sobotu a neděli od 10:00 do 18:00.