"Zvukově i aranžemi se vracíme k hardcorovému pojetí hudby Support Lesbiens na začátku 90. let, ale nikdy jsme to neoživili tak výrazným prvkem, jakým je hiphop. Vracíme se obloukem zpátky, protože se najednou objevili lidé, o nichž jsme si mysleli, že už na nás nikdy nezareagují. A teď nám píší, že jsme konečně vytvořili něco, co mohou poslouchat," řekl ČTK Michal.

Podle Michala se nejedná o žádný kalkul, ale vše vzniklo přirozeně a odpovídá to věku kapely. "Těžko můžeme někoho překvapit, ale přestali jsme brát ohledy na cokoliv, nevadí nám, pokud nás nebudou hrát rádia. Děláme to, co nás baví," sdělil.

Na novém albu Portless se podíleli také DJ Negativ nebo DJ Rid, který se u některých písní postaral o mix. Na desce vedle tvrdých kytarových riffů a rapu nechybí ale ani klidné polohy s akustickou kytarou nebo remix skladby 5.15 z filmové komedie Hodinový manžel.

Všechny písničky vznikaly s důrazem na koncertní provedení. Kapela je zahraje na turné, které začíná 9. března v Praze a na letních festivalech. Portless dnes zároveň představili dva videoklipy Check My Sound a Strip Me. "Dlouho jsem si přál udělat takovou desku. Baví mě kombinovat tvrdé kytary a moderní samply," podotkl kytarista René Rypar.

Na koncertech Portless nabídnou také starší hity Support Lesbiens, jako jsou Sweet Little Something nebo In Da Yard.

Portless vznikli po rozpadu Support Lesbiens. Rozchod jejich hlavních členů Kryštofa Michala a Hynka Tomana provázejí soudní pře o práva na ochrannou známku kapely. Zakládající člen Michal odešel ze skupiny na sklonku roku 2012. S ním Support Lesbiens opustili zbývající členové kapely kromě Tomana. Nyní tak existují dvě kapely - Tomanovi Support Lesbiens a Portless se zpěvákem Michalem. Obě vedle svého repertoáru hrají písně původních Support Lesbiens. Sestavu Portless tvoří vedle Michala kytarista René Rypar, baskytarista Jan Daliba a bubeník Zbyněk Raušer. Své debutové album New Ride kapela vydala v říjnu roku 2013. Už na něm s kapelou spolupracoval Henrym D. "Dělám trochu něco jniného., ale s Portless mě to baví," prohlásil hudebník původem ze Zambie, který již několik let žije v Praze.