Madonna si podle kubánského tisku již v pondělí v restauraci v historickém centru Havany zatančila na kubánské rytmy, mimo jiné na slavnou píseň Guantanamera. Dnes plánuje velkou party rovněž v kubánském stylu. Na svém twitterovém účtu vyvěsila svou fotku v černožluté sukni a s černým kloboukem nadepsanou "Cuba Libre" (podle slavného kubánského koktejlu, jehož název v překladu znamená Svobodná Kuba).

Madonna je další z amerických celebrit, které zavítaly na Kubu v posledním roce půl od uvolnění vztahů Havany s Washingtonem. Podle britského deníku Daily Mail tento karibský ostrov od prosince 2014 již navštívili například herec Leonardo DiCaprio, zpěvačky Beyoncé či Katy Perry nebo rappeři Jay-Z a Kanye West.

Popová diva Madonna se mezi špičkou světové hudební scény drží už přes tři desetiletí. S více než 300 miliony prodaných desek je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejúspěšnější sólová zpěvačka. Proslula také jako originální provokatérka, která umí udělat velkolepou show. Tu mohli vidět například i loni v listopadu její fanoušci na dvou koncertech v Praze, kde představila své nejnovější album Rebel Heart. To řada kritiků označila za nejlepší z jejích třinácti studiových desek.