Festival si letos podle pořadatelů užijí hlavně fanoušci, kteří si rádi zpívají refrény známých písní. Hlavní hvězdy podle organizátorů festivalu patří aktuálně k nejhranějším interpretům v českém éteru. Kapelu Chinaski navíc uslyší fanoušci na Džemfestu ve zbrusu nové sestavě, ve které se dosud v regionu ještě nepředstavila. "I přes personální změny zažívá parta kolem Michala Malátného úspěšné období. Do Šumperka zavítají v rámci aktuálního turné, které je na mnoha místech již vyprodané. Koncert Chinaski na Džemfestu bude mimořádnou událostí," uvedl za pořadatele Ondřej Polák.

Známé písně budou znít velkým sálem Domu kultury také při koncertech zpěváka Jakuba Děkana nebo při vystoupení domácích oblíbenců O5 a Radeček, kteří na sebe v poslední době upozornili filmovou hudbou ke komedii Špindl nebo záštitou nad charitativním projektem České televize Pomozte dětem, doplnili pořadatelé.

Přehlídka každoročně poskytuje prostor také kapelám přímo z regionu. Posluchačům se tentokrát představí kapela Vlny ze Zábřeha a rocková skupina Hra'n'ice. Festival doprovodí také program v kině Oko, městské knihovně, literární vinárně Bukowski, ale i ve výchovném zařízení na Vyhlídce, kde zahraje Jakub Děkan s O5 a Radeček.

Festival Džemfest se koná od roku 2000. Poslední roky na sebe upozorňuje i provokativní reklamní kampaní, která vzbuzuje velké emoce nejen na sociálních sítích. Letošní festivalový plakát paroduje reklamu na lubrikační gel, který je na něm nahrazen džemem zachyceným na prstech ruky a doplněn sloganem "Někdo to rád sladké".

Šumperská multižánrová hudební přehlídka patří mezi nejúspěšnější akce v kraji. Poslední roky bývá hlavní program vyprodaný a podle pořadatelů se zřejmě jedná o největší rockový festival v Česku konaný pod střechou. V roce 2014 získala Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury, o rok dříve Cenu města Šumperka.