Kino pro nekomerční filmové tituly vzniklo v nevyužitých prostorách Dělnického domu. Sídlí v něm velké kino Mír 70, pod které bude nový sál provozně spadat. "Dosud jsme měli k dispozici pouze jeden sál. Ten byl zcela vytížen nabídkou komerčních filmů. Na promítání artových titulů jsme prostor neměli," uvedla ředitelka Městského informačního a kulturního střediska Krnov Petra Manczalová.

Investice do úprav prostor si vyžádala zhruba 500.000 korun. Kromě kina budou mít návštěvníci k dispozici čítárnu s barem, kde si budou moci před kinem posedět a objednat si občerstvení. "Sál bude sloužit nejen k promítání filmů, ale i pro menší přednášky, semináře, školení, autorská čtení a obdobné akce," uvedla Manczalová.

Vznik nového sálu přivítal vedoucí kina Mír 70 Pavel Tomešek. "Prostory dalšího sálu nám umožní uvádět více filmů pro náročné diváky, na které v programu našeho kina nebyl prozatím dostatečný prostor. Doufám, že tím potěšíme i členy Filmového klubu. S ohledem na omezenou kapacitu sálu se budeme snažit tyto filmy reprízovat a návštěvníci si tak mohou lépe vybrat vhodný termín s ohledem na svůj další program," dodal Tomešek.

Klubové projekce budou podle něj každý den od 18:30, o víkendu v 16:00 a 18:30. V únoru Art klub nabízí filmy Richard Müller: Nepoznaný, Tanečnice, Poslední král, Moonlight, Červená želva a Pyroman.