Podle obžaloby Šejnost v listopadu 2011 ve svém bytě znásilnil mladou ženu. Šejnost se hájil tím, že se v bytě pouze fotografovaly ženiny akty. Obvodní soud pro Prahu ho obžaloby zprostil v dubnu, odvolání státní zástupkyně zamítl pražský městský soud v srpnu. Rozsudek je tak pravomocný.

Šejnosta po údajném znásilnění zadržela v listopadu 2011 zásahová jednotka. Právník pak strávil několik měsíců ve vazbě. "Šejnost bude prostřednictvím svých právních zástupců vymáhat materiální i nemajetkovou náhradu za způsobenou újmu, tj. za nezákonnou vazbu, nezákonné obvinění, likvidaci advokátní praxe i vynaložených nákladů za právní služby na Ministerstvu spravedlnosti ČR ve výši 20 milionů korun," uvedla Straková.

Ústavní soud (ÚS) letos v únoru odmítl v kauze padělání směnek a pokus o podvod Šejnostovu stížnost. Právník podle pravomocného rozsudku vytvořil fiktivní směnky s podpisem velmistra Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou v celkové hodnotě asi 100 milionů korun. Reálnou škodu nakonec řádu nezpůsobil. ÚS označil stížnost za zjevně neopodstatněnou.

Šejnost vinu už dříve popřel, trestní oznámení prý bylo vykonstruované, důkazy jsou irelevantní, rozsudek stojí na domněnkách. Připustil jen to, že se u řádu domáhal vypořádání podílové odměny za právní služby, které řádu podle svých slov poskytoval při církevních restitucích a správě majetku.