Rozsudek zatím není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce si nechali lhůty pro podání odvolání. Vebr má nyní Českou advokátní komorou kvůli trestnímu řízení pozastavený výkon advokacie. Práci advokáta nesmí vykonávat až do pravomocného rozhodnutí soudu. "Pokud by se dnes uložený trest stal pravomocným, bude Tomáš Vebr vyškrtnut ze seznamu advokátů," řekla ČTK mluvčí komory Iva Chaloupková.

Podle soudu obžalovaný od září 2015 do března 2017 v šesti případech zpronevěřil peníze, které mu jeho klienti svěřili do advokátní úschovy při vyřizování koupě nemovitostí. Peníze podle spisu opakovaně zcizoval z účtu advokátní úschovy jejich převáděním na svůj podnikatelský bankovní účet. Pak je utratil při sázení na sportovní výsledky.

V listopadu 2016 si Vebr vzal u stavební spořitelny úvěr 900.000 korun, ale peníze místo na rekonstrukci domu z většiny použil na zaplacení závazků, které měl vůči klientům, kteří mu svěřili peníze do bankovní úschovy. Část peněz prosázel a použil k úhradám osobních dluhů. Úvěr pak stavební spořitelně splatil z nově sjednaného úvěru u stavební spořitelny loni v březnu.