Podle policie si okradení postavili stany v lokalitě Na Šancích mimo oficiální prostory vyhrazené pořadateli a městem ke stanování. Zloději se do stanů dostali ve středu časně ráno. "Zloději šli zejména po penězích, mobilních telefonech lepších značek, fotoaparátech a tabletech," uvedla mluvčí.

Pachatelé při krádežích neváhali rozepínat stany i spací pytle, ve kterých spali fanoušci metalu. "Zloději velmi tiše našli ukryté taštičky v nohách, peněženky v kapsách kalhot nebo v kabelce omotané kolem ruky. V jednom případě dokonce neváhali vytáhnout spícímu mladíkovi peněženku ze zadní kapsy kalhot," řekla mluvčí. Při krádežích si svítili baterkami, když je někdo oslovil, tvrdili, že zabloudili a nemohou najít svůj stan.

Policisté v souvislosti s krádežemi doporučují návštěvníkům festivalu, aby své stany stavěli ve vyhrazených prostorech, které jsou osvětlené a lépe zabezpečené. "V případě, že někdo bude mít podezření na páchání trestné činnosti, tak ať informuje policii," uvedla mluvčí.

Na festivalu Brutal Assault do 13. srpna vystoupí stovka kapel, do areálu pevnosti každoročně přijíždí přes 18.000 fandů metalu.