Čtyřivadvacetiletého muže vylákali podezřelí na schůzku prostřednictvím sociální sítě. Měla se jí účastnit pouze osmnáctiletá dívka, která poškozeného muže na schůzce požádala, zda by ji s jejím známým odvezl do jedné obce na Milínsku. Tam ho pozvali do domu a následně po něm muž s plynovou pistolí v ruce požadoval klíčky od vozidla, mobilní telefon a peněženku. "Poškozený se nejdříve snažil domluvit, dokonce se pokusil pachatele odzbrojit, což se mu ale nepodařilo, a poté se chtěl zachránit vyskočením z okna. Násilník ho však udeřil pistolí a kolenem do hlavy," uvedla mluvčí.

Následně muži vzali klíčky od auta, telefon, notebook a peněženku s dvěma platebními kartami. Do automobilu si pachatelé nanosili svoje věci a mezitím se oba střídali v hlídání poškozeného, aby jim neutekl a neustále mu vyhrožovali zastřelením. "Muže poté posadili na zadní sedadlo, kdy bylo jejich úmyslem vysadit ho na nějakém odlehlém místě, a auto si ponechat," řekla Schindlová.

Vozidlo chvíli po nedělní půlnoci chtěla zkontrolovat policejní hlídka, ale řidič se pokusil ujet. "Policisté auto začali okamžitě pronásledovat a v obci Nepomuk se jim ho podařilo zastavit. Potom zjistili, že uvnitř se nacházejí pachatelé přepadení a poškozený muž," dodala mluvčí. Dvojice zadržených je podezřelá ze zločinu loupeže a přečinu nedovoleného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.