"V letošním roce se nám obchodně velmi daří, máme historicky silné prodeje v investicích, kde objem korunových fondů pod správou nově vzniklé Raiffeisen investiční společnosti již přesáhl pět miliard korun. Velmi dobře se nám daří i ve spotřebitelském a hypotečním financování. Dále rovněž posilujeme pozici banky zaměřené na podnikatele a díky novému účtu Smart prodáváme na podzim každý měsíc nejvíce účtů za posledních šest let," komentoval výsledky generální ředitel a předseda představenstva Raiffeisenbank Mario Drosc.

Čisté úrokové výnosy banky meziročně vzrostly o dvě procenta na 4,4 miliardy korun, čisté příjmy z poplatků meziročně klesly o 12,7 procenta na 1,5 miliardy korun. Provozní náklady meziročně poklesly o 13 procent na 3,9 miliardy korun.

Objem poskytnutých úvěrů klientům od počátku roku vzrostl o téměř sedm procent na 165,3 miliardy korun. Objem vkladů od klientů od počátku roku vzrostl o 6,5 procenta na 156,1 miliardy korun.

Raiffeisenbank poskytuje v ČR bankovní služby od roku 1993. Majoritním akcionářem je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International.