Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Praha je krůček od dalšího světového ocenění!

11. prosince 2017
11:16
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Pomozte i vy svým hlasem Praze v anketě o nejkrásnější vánoční destinaci světa 2017, která aktuálně probíhá na stránkách US News & World Report.

Praha a její Vánoční trhy na Staroměstském náměstí se v posledních letech pravidelně umísťují na nejvyšších příčkách v hodnocení TOP10 nejkrásnějších adventních destinací a vánočních trhů světa.

I v letošním roce byla Praha zařazena renomovaným americkým týdeníkem US News & World Report do tohoto prestižního výběru. Redaktoři ocenili krásu a atmosféru adventního tržiště českého hlavního města. Spolu s Prahou se o tento titul uchází například Londýn, Vídeň, New York, a další světové metropole. Anketa právě probíhá, svým hlasem můžete podpořit Prahu ZDE.

Podle redaktorů a odborných komentátorů týdeníku je těžké překonat svařené víno a pečené kaštany v magické atmosféře adventních trhů na Staroměstském náměstí.„V prosinci se hlavní město České republiky stává zimní krajinou divů, kterou musíte vidět, abyste tomu uvěřili," uvádí US NEWS. „Jeho středověká architektura je nádherně osvětlená a místní adventní trhy patří k nejlepším na světě. Navíc je zde mnoho atrakcí zdarma, takže neutratíte jmění,“ píše US News & World Report.

Krása adventní Prahy a jejich vánočních trhů byla v minulosti oceněna již v mnoha anketách a soutěžích. V roce 2015 zvolili čtenáři amerického listu USA Today v internetové anketě Prahu nejkrásnější vánoční destinací světa, v roce 2016 ji do TOP10 nejkrásnějších míst zařadila televize CNN. Dalších ocenění se Praze a Vánočním trhům na Staroměstském náměstí dostalo také od prestižního turistického vydavatelství Lonely Planet, britského deníku Daily Mirror či největšího irského deníku The Independent.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi