Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Osmé Hvězdné války se blíží, nahlédněte do zákulisí natáčení ve filmu o filmu

Autor: Ivan D. Hladík - 
30. října 2017
11:37

Osmý díl nejslavnější sci-fi sáhy Star Wars, neboli Hvězdých válek, vtrhne s plnou parádou do českých kin v polovině prosince. Už nyní se ale můžete podívat, jak vznikal.

Čtyřicet let poté, co 25. května 1977 představil režisér George Lucas (73) svoji vizi prvním divákům ve filmu Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje, se pomalu do kin blíží osmý díl. Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti.

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. | Falcon

Podívejte se na natáčení ze zákulisí osmého dílu Star Wars pohledem režiséra a scénáristy Riana Johnsona (43). „Vystoupal jsem po rampě do chodby… a vzpomněl jsem si, jak jsem si jako kluk hrával s akčními figurkami. Najednou jsem měl v krku velký knedlík. Takhle mě to dostalo,“ vzpomíná Rian Johnson.

Podívejte se na film o filmu Star Wars: Poslední z Jediů:

Video  Osmé Hvězdné války se blíží, nahlédněte do zákulisí natáčení.  - Falcon
Video se připravuje ...

„Je to zvláštní pocit, když vám postaví kulisy a vy tam poprvé přijdete. Člověk je úplně ohromený, ale pak se vrhne do práce na detailech. A nejistota přirozeně opadne a soustředíte se na to, aby scény fungovaly a záběry byly skvělé. Pak si čas od času dáte malou pauzu, posadíte se a koukáte kolem. A pak vám to zase všechno dojde. Soustředěná práce je prokládána momenty zděšení…“.

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. | Falcon

Ve filmu se vrátí všechny oblíbené postavy, je to také naposledy, co v roli princezny Leiy můžeme vidět Carrie Fisher (†60). Mimo jiné se znovu objeví i Adam Driver (33) jako Kylo Ren. „Když jsem viděl v premiéře předchozí díl, úplně se mi svíral žaludek... Okamžitě jsem věděl, že se budu divákům hnusit. Držel jsem za ruku svou ženu Joanne a ona mi řekla: ‚Jsi úplně studený, není ti nic?‘ Věděl jsem co přijde - zabiju Harrisona Forda! Netušil jsem, jak na to může těch 2000 lidí v sále zareagovat,“ vzpomínal herec v jednom z rozhovorů.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Osmé Hvězdné války se blíží... Trailer filmu.  - Falcon
Video se připravuje ...

Stejně jako celý svět i jeho smrt Carrie Fisher zaskočila. „Je těžké o tom mluvit, aniž bychom se vyhnuli nějakým klišé, jako: ‚Je to šokující‘ a tak podobně. Samozřejmě, JE to neuvěřitelně smutné! To je všechno,“ uvedl. Jak si všichni hrdinové poradí v novém dobrodružství, to uvidíme už 14. prosince.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi