Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Modrá knížka o běhání a o životě. Snůška banalit, nebo motivační kniha, jak má být?

Modrá knížka o běhání a o životě je plná mouder a bonmotů.
Modrá knížka o běhání a o životě je plná mouder a bonmotů.  (Autor: Euromedia)
Autor: ljš - 
8. října 2017
15:28

Jedni ji vzývají, druhé rozčiluje. Nic mezi tím v internetových diskusích zřejmě nenajdete. Modrá knížka o běhání a o životě autorů Miloše Škorpila a Pavla Kosorina je na tom zkrátka jako běhání samo.

„Není důležité, jestli uběhnete pět kilometrů, nebo zvládnete maraton, podstatné je, abyste se konečně postavili na vlastní nohy,“ praví jedno z mnoha mouder, z nichž kniha sestává. Pokud k tomu potřebujete impuls, tahle knížka vás ke změně určitě naladí. Minimálně budete mít chuť obout si tenisky a zkusit zjistit, co na tom běhání tedy všichni mají.

V knize se odráží osobnosti obou jejích autorů, Miloše Škorpila, zakladatele Běžecké školy a průkopníka tohoto životního stylu u nás, a Pavla Kosorina, manažera a systemického kouče.

Najdete v ní rady jak na běhání, motivační citáty, různé úvahy, postřehy, ale i kratičké fejetony s nevšední pointou. Podnět k zamyšlení si v knize najde určitě každý, pokud o něj ovšem stojí. Pro jiné to může být, jak pravil jeden internetový recenzent, „snůška banalit a frází“. 

A hádáte správně? Dokud ji neotevřete, nezjistíte, která skupina je ta vaše.


Modrá knížka o běhání a o životě

Miloš Škorpil, Pavel Kosorin

nakladatelství Euromedia/Esence, 2017

120 stran

Hodnocení: 75 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi