Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Recenze: Snář Hannse Kurtha otevírá odborníkům i laikům cestu do tajů podvědomí

Recenze: Snář Hannse Kurtha otevírá odborníkům i laikům cestu do tajů podvědomí
Recenze: Snář Hannse Kurtha otevírá odborníkům i laikům cestu do tajů podvědomí  (Autor: nakladatelství Ikar)
Autor: Alexandra Vetkovská - 
16. prosince 2016
15:39

Sny provázejí člověka od pradávna. Sní i kojenci, kteří ještě nemají životní zkušenosti. Vědci zjistili, že sní dokonce nenarozené děti v těle matky. Někdo sny nebere vážně, jiný je považuje za absolutní zdroj hluboko skryté pravdy. Některé kultury vykladače snů uctívaly, jiné upalovaly. Moderní psychologové počínaje Sigmundem Freudem z jejich zkoumání učinili vědní disciplínu.

Sny vynášejí pomocí symbolů z temnot našeho podvědomí na světlo to, co ovlivňuje naše každodenní chování a prožívání. Jsou projevem našeho vlastního „Já“. Jejich řeč má ale své zákony. Proto je třeba naučit se jim rozumět. Právě publikace Hannse Kurtha, autora, který se celý život zabýval výkladem snů, může být obrovským pomocníkem na této nikdy nekončící cestě objevování hlubin lidského podvědomí.

Snářů více či méně výpravných vyšla celá řada. Publikace Snář Lexikon snových symbolů od Hannse Kurtha je mimořádný. Sen povznáší nad sféru pověr a poskytuje pohled na ně z mnoha úhlů poutavý pro racionálně uvažujícího člověka. Zároveň nabízí encyklopedický přehled více než 6000 snových symbolů vysvětlených v téměř 2300 pojmech.

Příručka je srozumitelná obyčejným laikům, zároveň ale mnoho podnětného přinese i odborníkům – psychologům, pedagogům, lékařům. Ocení ji také například fanoušci tarotu či jiných technik, které pracují s archetypy a symboly.

Tato kniha vysvětluje nejen snové symboly, ale přináší spoustu zajímavých informací o snech samotných, o jejich historii, rozdělení, o tom jak působí na člověka a proč jsou i klíčem k fenoménu reinkarnace.


Hanns Kurth

SNÁŘ Lexikon snových symbolů

nakladatelství Ikar, 2016

367 stran

Hodnocení: 100 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi